Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS SENGLARS ENTREN A ZONES URBANES DEL BAIX PENEDÈSEls senglars entren a zones urbanes del Baix Penedès

05/11/2015
L’Ajuntament de Calafell ha fet un comunicat en què demana als veïns que no els donin menjar. Van programar una batuda el mes passat, però la colònia està escampada per tota la comarca

Les zones de Mas Mel, Mas Romeu, Calafell Parc i Valldemar, al terme municipal de Calafell, han vist en els últims mesos com la colònia de senglars anava en augment i com aquests animals s’han adaptat a passejar pels carrers de la zona urbana. En les últimes setmanes, el problema s’ha agreujat fins al punt que hi va haver un accident de trànsit, sense ferits greus. Per això, la policia local de Calafell ha decidit incrementar la presència en aquestes zones i els seus voltants, aprofitant que s’ha acabat la temporada d’estiu i que els efectius es poden repartir de diferent manera. Per intentar reduir l’impacte de les colònies de senglars al municipi, l’Ajuntament de Calafell va organitzar, juntament amb la Societat de Caçadors, una batuda programada, però el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan M. Triadó, assegura que “no va servir de gaire res”. Els senglars estan molt habituats als caçadors, en època de cacera s’amaguen a prop de les carreteres, camins i zones habitades, on els caçadors no poden disparar.    

 

L’Ajuntament de Calafell treballa, juntament amb els Mossos d’Esquadra, per intentar resoldre el problema. Segons Triadó, els senglars entren al terme de Calafell per la zona boscosa, provinents del Vendrell, Bellvei i Castellet i la Gornal. “És una colònia bastant escampada per tot el Baix Penedès”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana.    

 

De moment, l’Ajuntament de Calafell, ha fet públic un comunicat en el qual demana als ciutadans que vigilin molt quan circulin a peu o en cotxe pels camins rurals i que, en el cas que trobin aquests animals, no corrin ni es posin nerviosos, que caminin a poc a poc sense fer moviments estranys. I, finalment, que avisin la policia, si poden, i indiquin la situació exacta dels senglars.    

 

El comunicat publicat al web de l’Ajuntament de Calafell recorda que els senglars són animals salvatges que responen a moviments bruscos i inesperats, però que no és probable que ataquin les persones si no es donen aquestes circumstàncies. I insisteix, sobretot, en l’ús dels contenidors per llençar la brossa, ja que les restes de menjar són un dels principals reclams per a aquests animals.    

 

Jardins i horts particulars, en el punt de mira  

 

Els horts particulars i els jardins, sobretot si hi ha plantes bulboses, són petits paradisos que, tot sovint, atrauen els senglars. L’Ajuntament de Calafell demana l’ús de tanques o la reducció del reg. Tanmateix, l’Ajuntament de Calafell també demana als ciutadans que no deixin menjar d’animals domèstics al seu abast i que no els donin menjar. Si se’ls domestica difícilment tornen a l’estat salvatge i s’ha d’acabar sacrificant-los.  

 

C. Morell / Taempus

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar