Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ASAJA VOL UNA ASSEGURANÇA AGRÍCOLA PER FER FRONT ALS DANYS PROVOCATS PER SENGLARSAsaja vol una assegurança agrícola per fer front als danys provocats per senglars

23/10/2015
El sindicat envia cartes als ajuntaments per coordinar batudes

El sindicat agrari Asaja demana que es creï una assegurança específica per cobrir els danys provocats per senglars que pateixen els agricultors de la comarca, sobretot aquells que conreen blat de moro. La presidenta d’Asaja, Rosa Pruna, demana el suport de l’administració perquè cobreixi el 50% del cost que tindria i la resta la paguin els pagesos. “Si una fàbrica de cotxes patís un atac d’uns brètols que entressin i fessin malbé diversos cotxes hi hauria una assegurança? Doncs també hi hauria de ser en el cas del senglar perquè els pagesos també són una activitat productiva”, defensa Pruna.    

 

Tal com ja ha explicat EL 9 NOU, aquest any els danys provocats per senglars han anat a més al Vallès Oriental. Les pèrdues en alguns camps de blat de moro arriben als 15.000 euros. “És una autèntica desfeta”, assegura Pruna. A més, també han afectat zones de vinya i, per primera vegada, extensions de mongeta del ganxet al pla de Llerona i altres municipis com la Roca. “Tenim un problema molt greu però no només els pagesos, tota la ciutadania”, afegeix en referència a la presència cada vegada més habitual de senglars en zones habitades, com passa a la serra de Collserola. Per Pruna, la protecció amb tanques electrificades ja no és efectiva. “Ho era quan hi havia un senglar solitari però ara van en grups de 15 o 20 i trenquen el pastor elèctric”.    

 

BATUDES COORDINADES    

 

Pruna insisteix en la idea de fer batudes coordinades entre totes les societats de caçadors del Vallès Oriental. Per exemple, el primer dissabte de cada mes. Asaja ha enviat aquesta mateixa setmana una carta a tots els ajuntaments de la comarca on demana la col·laboració de les policies locals per tallar i controlar l’accés de vianants i ciclistes als camins de les zones on s’estan fent batudes. L’objectiu és que les batudes dels caçadors siguin més efectives i, per tant, s’augmenti el nombre de porcs abatuts. El darrer estudi sobre la població de senglar fixa una densitat d’uns 12 animals per cada quilòmetre quadrat al massís del Montseny. Al Montnegre i al Corredor, és una mica més baixa (10). Entre totes dues àrees sumen uns 9.000 porcs en 81.000 hectàrees.

 

F.P.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar