Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAMINS PÚBLICS ES PODRAN TANCAR MENTRE DURI UNA BATUDA DE PORCS SENGLARSEls camins públics es podran tancar mentre duri una batuda de porcs senglars

02/10/2015

La llei permet que de manera temporal i per un període de temps concret en l’època de caça del porc senglar als camins d’ús públic s’hi prohibeixi el pas general mentre duri la batuda. No és que hi hagi una barrera en cada camí, sinó que es donarà l’avís que per aquell camí durant unes hores no s’hi passi i si algú ho fa sigui sota la seva responsabilitat.

 

Tenint en compte aquesta normativa, el passat dissabte 3 d’octubre al matí a l’Ajuntament de Bràfim es va fer una reunió entre diversos ajuntaments i societats de caçadors per explicar aquesta norma. Hi havia representants dels caçadors de Bràfim, de Vilabella, de Masllorenç, de Montferri, de Vespella de Gaià, de Renau i de Salomó, i alcaldes de Bràfim, de Vilabella, de Rodonyà i de Montferri.  

 

L’advocat de la Federació de Caça de Tarragona, Miquel Díaz, va explicar aquesta norma i com s’ha de fer. Segons va explicar a aquesta redacció, «la societat de caçadors ha de presentar la demanda a l’Ajuntament i aquest ha de prendre la decisió de si aplica aquesta norma o no. A la Federació tenim models per fer aquests tràmits».    

 

Cal recordar que la temporada de caça del porc senglar va de l’1 de setembre al 31 de març i per la resta de l’any s’ha de demanar permís especial per fer batudes a causa de la gran proliferació d’aquest animal, que provoca grans danys a conreus agrícoles en algunes zones.    

 

R.C.B.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar