Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇAAssemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Caça

Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Caça

Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Caça

Assemblea General Ordinària de la Federació Catalana de Caça

23/06/2015
L’esdeveniment va tenir lloc el passat 6 de juny a Agramunt (Lleida)

La Federació Catalana de Caça segueix complint el compromís de celebrar les seves Assemblees Generals de forma itinerant per tal d’acostar-se cada any a una província diferent. L’any passat s’estrenava aquest acord organitzant l’Assemblea a Deltebre (Terres de l’Ebre) i enguany ha estat a Agramunt (Lleida), al Restaurant Blanc i Negre II.

 

Amb la notable assistència d’unes dos-centes persones, l’Assemblea va començar amb les amables paraules de benvinguda de l’Il·lustríssim Alcalde d’Agramunt, el senyor Bernat Solé, que va agrair l’elecció del seu poble per acollir la trobada i va destacar la bona relació entre Agramunt i els caçadors.

 

El senyor Paco Piera va subratllar que malgrat el descens de federats, la Federació segueix sent una de les més prominents en número de llicències, ocupant el tercer lloc a Catalunya i el segon a Espanya.

 

Un dels primers temes tractats va ser la problemàtica desencadenada per les caceres nocturnes i sobre vehicle que s’han portat a terme en casos d’emergència cinegètica, ja que aquestes pràctiques estan prohibides. Per aquest motiu, la Federació Catalana de Caça ha mantingut reunions amb l’Administració i s’ha creat una assegurança que cobreixi els caçadors en aquests casos específics.

 

El vicepresident de la Federació, el senyor Narcís Sánchez, va encarregar-se d’explicar un nou projecte de la Federació que consisteix en la creació de la figura del “Caçador Expert”. Un caçador federat que compleixi determinats requisits i pugui portar a terme actuacions específiques que comportin un cert risc, requereixin d’experiència, es situïn en zones complexes, etc. Encara s’està treballant en aquest projecte i per tant des de la Federació Catalana de Caça es seguirà informant a tots els federats a mesura que es vagi avançant.

 

Una informació destacada va ser la relativa a la gran campanya que està llençant Mutuasport, amb la creació d’un nou producte Premium amb cobertura superior al milió d’euros i la promoció que ofereix als assegurats obtenir les cobertures de l’assegurança superior a la contractada pel mateix preu. El senyor Piera va subratllar la importància de tenir una bona cobertura en aquests temps per evitar trobar-se en una situació veritablement difícil.

 

El senyor Joaquin Zarzoso, president de la Representació Territorial de Barcelona, va explicar que estan treballant en el projecte d’una aplicació de mòbil gratuïta, per ocellaires i per caçadors, perquè tinguin a mà tota la informació necessària: legislació, fires, campionats, etc. I sobretot per avisar rapida i efectivament en cas d’accident.   

      

L’Assemblea va comptar amb diverses xerrades; una a càrrec del senyor Josep Hernández, president de la Comissió de Catalunya d’homologació de trofeus de caça, que va explicar el funcionament d’aquesta Junta. Una altra del senyor Eduard Melero que va fer una exposició de la revista Cinegeticat i finalment una xerrada sobre l’ètica de la caça del senyor Joaquim Vidal.

 

No podem oblidar la menció als esportistes destacats en diverses modalitats de competicions de caça. Els campions de Catalunya de la temporada 2014 i el flamant campió d’Espanya de caça de Becades, el català Jordi Morató, van rebre un diploma i un petit obsequi en reconeixement pels seus èxits esportius.

 

També es va fer entrega del Trofeu Memorial Joaquim Gràcia 2014, que va ser pel senyor Josep Ramon Camps de Galobart, per un Isard caçat a “Coma de Vaca” dins la Reserva de Freser Setcases. El senyor Camps però, no va poder assistir i el senyor Hernández va recollir el trofeu en el seu lloc, de mans del senyor Josep Jordà, com a President Honorífic de la FCC i representant de la mateixa a la Comissió d’Homologació.

 

L’Assemblea va ser dinàmica i va desenvolupar-se amb total normalitat. Es van aprovar tots els punts plantejats per la Junta Directiva i la trobada va resultar ràpida i agradable.  

 

Després de donar pas al torn de precs i preguntes on tothom va poder expressar la seves opinions i inquietuds, es va donar per acabada l’Assemblea General i va arribar el moment del dinar de germanor que va posar punt i final a una trobada federativa que va deixar a tothom amb bon gust de boca. 

 

Per acabar volem fer un agraïment especial a Torrons Vicenç i Torrons Roig d’Agramunt per obsequiar a tots els presents amb unes mostres dels seus tradicionals i anomenats torrons, típics del poble que va acollir la nostra Assemblea.  

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar