Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL BON TEMPS I LES ELECCIONS APORTEN PÚBLIC I ACTIVITAT A LA FIRA DEL CAÇADOREl bon temps i les eleccions aporten públic i activitat a la Fira del Caçador

La vela instal·lada al Camp del Serra presentava força activitat ahir al matí entre parades de tota mena. Ricard Monsó

Enguany també hi havia gossos de rastre exposats. Ricard Monsó

25/05/2015
La dotzena edició del certamen ha estat la més reeixida, amb la introducció de gossos de rastre

La dotzena edició de la Fira del Caçador, que es va celebrar aquest cap de setmana al Camp del Serra, ha estat la més reeixida des que es va començar a celebrar aquest certamen al parc de la Font de la Mina. Els tres factors que més han contribuït a l’èxit de la fira han estat el bon temps (la pluja havia fet acte de presència en gairebé totes les anteriors edicions); la coincidència amb la jornada electoral, que va estimular els votants a passejar entre les parades després o abans de dipositar el vot a la sala polivalent, pròxima a l’indret on s’ubicava la fira, i, finalment, l’aposta decidida per la caça menor que ha engegat els darrers anys la junta de la Societat de Caçadors Esportius de Solsona i Comarca i que presideix José Luis Retuerto.


Retuerto explica que «cal que la societat, sobretot la urbana, canviï la manera com es mira el caçador» i que atribueix a «la interpretació social i política que s’ha fet de la caça els darrers trenta anys, de vegades amb mala fe». Per al president dels caçadors solsonins, «cal posar fi a la falsa imatge del caçador killer i mostrar el que realment som: els primers ecologistes que fem un servei a la societat» i recomana observar el caçador «com el basajaúnde la meva terra, Euskadi, i que és com un follet protector dels boscos». Retuerto afegeix que «la caça, a Catalunya, no té res a veure amb La escopeta nacional, ja que aquí no hi ha grans latifundistes, hi ha petites propietats que hem de mantenir com més netes millor».


Entre les novetats d’enguany destacava un espai adreçat als joves per practicar tir amb escopetes de balins i diferents expositors de gossos de caça menor; i dissabte al matí es va organitzar una demostració de gossos de rastre en uns terrenys del municipi d’Olius. El proper 13 de juny s’ha preparat una tirada en memòria de Joan Albets, president finat de la societat.


El futur de la cinegètica a la comarca passa per la caça menor

La segona fase de la reintroducció del conill, que fan conjuntament la Societat de Caçadors i el CTFC, «s’acaba amb un gran èxit» explica Retuerto, i ara caldrà una feina de manteniment. Aviat serà el torn de la perdiu, i abans que acabi l’any es preveu l’alliberament d’un centenar de parelles d’animals que proveeix el departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca mitjançant la Federació de Caça. Retuerto assegura que el futur de la cinegètica a la comarca passa per la caça menor, que «està adreçada sobretot als joves perquè exigeix una bona forma física».


RICARD MONSÓ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar