Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS HAN ABATUT 140 SENGLARS A GIRONA AQUESTA TEMPORADAEls caçadors han abatut 140 senglars a Girona aquesta temporada

22/05/2015
Alerten que hi ha dificultats per fer captures i que això farà que hi hagi més accidents de trànsit

Les dues colles de caçadors que fan batudes pels boscos de Girona han abatut 140 senglars al llarg de la temporada 2014/2015, en un total de 62 sortides. Del total d’animals morts, 122 han estat captures en àrees privades i àrees locals de caça, mentre que els 18 senglars restants han estat caputrats en tres batudes excepcionals que s’han portat a terme a la zona del sud Domeny i a Sant Daniel.


Els 122 senglars morts en les batudes ordinàries es van abatre en 59 sortides en els vedats de caça. La majoria d’aquestes van correspondre a la colla Tall Gros, però també n’hi ha va haver de la Colla del Senglar de Campdorà. Seixanta dels senglars eren femelles, onze de les quals estaven embarassades, i 51 eren mascles. Cinc dels senglars morts pesaven més de cent quilos. Per contra, es van abatre 25 animals de menys de 30 quilos.


Presència a Domeny


L’Ajuntament de Girona va requerir actuacions extraordinàries en tres ocasions on s’havien detectat els animals molt a prop dels nuclis urbans. Entre les tres batudes, es van aconseguir matar 18 animals, la majoria a Domeny Sud. De fet, en aquesta zona s’ha detectat gran concentració de senglars, ja que només s’hi pot actuar esporàdicament, en ser una zona de seguretat (no és una àrea local de caça). Properament està previst fer una nova actuació a la zona. Allà els animals, que a més tenen el riu Ter a prop, s’hi poden concentrar amb tranquil·litat, tal com ha  explicat Jordi Zamora, de la Colla del Tall Gros. L’entitat està formada per una vintena de caçadors. Aquesta colla va fer 52 sortides i va capturar un total de 92 exemplars.


Zamora ha exposat també que cada cop les colles tenen més dificultats per poder executar la seva tasca amb normalitat. Per una banda, perquè hi ha menys membres i per l’altra perquè considera que se’ls critica injustament i hi ha qui fins i tot els titlla d’«assassins». Deixa clar però que ells van a «fer feina per tal que l’excessiva presència de senglars no sigui un problema i generi més accidents de trànsit dels que ja generen». Zamora ha explicat que la presència dels exemplars és ja molt habitual a zones molt properes al nucli urbà de Domeny i a espais molt freqüentats per les persones, com les Ribes del Ter. També se’n coneix fa temps l’existència a l’Illa del Ter.


GIRONA. TAPI CARRERAS

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar