Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN TOTAL DE 67 CABRES DEL PORT JA HAN ESTAT ABATUDES PER FRENAR EL BROT DE SARNAUn total de 67 cabres del Port ja han estat abatudes per frenar el brot de sarna

18/02/2015
Les societats de caçadors lamenten la descoordinació entre Agricultura i els agents rurals. El govern estudia si obre un expedient al cap dels agents rurals

El brot de sarna sarcòptica avança entre la població de cabra hispànica del massís de Port, tot i que de moment el focus afecta els termes municipals d’Horta de Sant Joan, Prat de Comte, Bot i Gandesa, i no s’ha  introduït a la reserva nacional de caça. En un mes s’han abatut un total de 67 cabres salvatges, segons les dades facilitades pel govern, que no ha concretat quants exemplars poden estar afectats. “El contagi en animals salvatges és molt fàcil i és evident que eliminarà molts exemplars, per això hem de protegir-ne alguns al tancat cinegètic”, va manifestar el delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarès, en referència al tancat del clot de l’Hospital.

Pel que fa a les crítiques dels ajuntaments (propietaris d’àrees privades de caça) i de les societats de caçadors al cap dels Agents Rurals a les Terres de l’Ebre, Pallarès va defensar la seua professionalitat. Amb tot, va explicar que a petició del director dels serveis territorials d’Agricultura a l’Ebre s’està analitzant la possibilitat d’obrir un expedient al cap dels Agents Rurals.

Segons un informe d’Agricultura, els Agents Rurals van ocultar informació al departament i van retardar l’anàlisi d’un animal abatut que més tard es va comprovar que tenia sarna. Per contra, els Agents Rurals lamenten la descoordinació del Departament d’Agricultura en la gestió del brot de sarna.

Una descoordinació de la qual també es queixen els caçadors. “No tenim informació dels animals afectats, ni dels abatuts; el problema no són els Agents Rurals, sinó el seu cap, és una pedra a la sabata que ens fa la vida impossible”, va dir el president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manolo Royo. El brot de sarna va ser un dels temes que ahir es van tractar en el consell de caça de l’Ebre. “Passem un moment difícil, perquè la cabra hispànica és l’animal més emblemàtic”, va dir Royo.

Més exemplars majors de 10 anys

L’últim cens de cabra salvatge a la reserva de caça dels Ports ha comptabilitzat 419 exemplars més que fa un any i la població és actualment de 3.623 exemplars. També s’han censat més cabres hispàniques majors de deu anys, les que més es cotitzen. És per aquest motiu, i pel brot de sarna, que la primavera vinent la reserva de caça ha autoritzat que es capturen el doble de trofeus, de vint es passarà a quaranta.

Lurdes Moreso

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar