Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS DANYS EN EL VEHICLE COSTEN DE MITJANA 6.200 EUROS ALS CONDUCTORSEls danys en el vehicle costen de mitjana 6.200 euros als conductors

Els danys en el vehicle costen de mitjana 6.200 euros als conductors

29/12/2014
El canvi de normativa fa que els afectats siguin els culpables dels accidents si no hi ha caça

Si un conductor topa amb un porc senglar i no té una assegurança a tot risc que li cobreixi els danys del vehicle, només li quedarà la remota esperança que la carretera passi pel costat d’un vedat de caça i que just aquell dia, o l’anterior, s’hi hagi organitzat una cacera, per poder demanar responsabilitats als caçadors. O, en cas que no sigui així, comprovar si la carretera tenia senyals de risc d’accidents o si si presentava una tanca lateral deteriorada, amb l’objectiu de poder reclamar a l’administració titular de la via. Si no succeeix cap d’aquests supòsits, haurà de ser el mateix conductor afectat qui s’acabi pagant els danys del vehicle.

La normativa ha estat modificat aquest 2014. Fins ara la llei atribuïa la responsabilitat d’un accident als responsables del vedat més pròxim. Ara, només podrà ser atribuït als caçadors si és a causa directa de la caça. Pel que fa a l’administració caldrà, d’una banda, que el sinistre hagi estat causat perquè la titular de la via no ha reparat una tanca perimetral malmesa, o que en el tram de l’accident no hi hagués una senyalització específica de risc d’accident amb animals en llibertat.

Segons un estudi de la Generalitat, els accidents amb senglars tenen un cost mitjà de 6.215 euros pels danys causats en el vehicle. Cal sumar-hi els costos administratius, policials i dels equips de conservació.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar