Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL SECTOR FORESTAL DENUNCIA ELS DANYS CAUSATS PELS CABIROLSEl sector forestal denuncia els danys causats pels cabirols

07/11/2014
Aquesta espècie introduïda vint anys enrere està fent inviable la reforestació en diverses zones de Catalunya

El sector forestal català demana ser tingut en compte a l'hora d'introduir espècies al medi natural per tal d'evitar "danys catastròfics" com els que estan produint els cabirols. Aquests animals van ser engegats per iniciativa de la Generalitat i d'algunes societats de caçadors ara fa uns vint anys i s'han escampat arreu del país.


Un portaveu del Consorci Forestal de Catalunya ha explicat que "els danys a les reforestacions forestals produïts per aquesta espècie s'han anat incrementant i s’han sumat als danys d’altres espècies com és el cas del porc senglar. Tant és així que, en determinades zones, la presència de cabirol té efectes catastròfics, provocant danys i costos inassumibles en plantacions forestals i conreus".


Els silvicultors afectats assenyalen l'àrea del Montnegre-Corredor, el Vallès i la Selva com unes zones en què els cabirols estan fent impossibles les tasques de reforestació perquè devoren els plançons i causen uns danys econòmics insuperables. Per reduir aquests efectes, fa uns anys es van instituir uns ajuts per posar cilindres de plàstics als plançons que els protegissin de les mossegades dels cabirols.


"Són uns animals bonics i com que s'assemblen tant als cèrvols, cauen simpàtics a la gent, però ningú no té en compte el mal que estan fent al món rural. malmeten les plantacions i també els horts", ha explicat un propietari forestal de les Guilleries.


El Consorci Forestal, entitat que agrupa a la major part dels propietaris de boscos privats de Catalunya, exposa que "davant la complexitat de la gestió cinegètica d’aquesta espècie i la impossibilitat de controlar la seva població, demanem l’establiment de mesures de control del cabirol i el suport a inversions i mesures per prevenir els danys que provoca.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar