Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

FIRA DE LA PERDIU REIVINDICATIVAFira de la Perdiu reivindicativa

03/11/2014
El certamen, que es va celebrar ahir amb penjada de cartells inclosa, es va avançar una setmana per no coincidir amb el 9-N. És la primera vegada enmés de 40 anys que es canvia la data de la trobada

La tradicional Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià va viure ahir probablement l’edició més reivindicativa. Per una part, perquè per primera vegada en més de quaranta anys va avançar una setmana la celebració –des del 1970 tenia lloc el segon diumenge de novembre– per no coincidir amb la consulta del 9-N i facilitar anar a votar a tothom. I per una altra, perquè les autoritats, amb l’alcalde XavierTerré (ERC) i la senadora per ERC Ester Capella al capdavant, van escenificar una penjada de cartells en diversos espais de la població.

“S’ha canviat la data excepcionalment per disfrutar de la fira i que tothom pugui anar a votar lliurement”, va corroborar l’alcalde. Així mateix,Terré va assenyalar que la penjada de cartells a favor del 9-N “és un acte reivindicatiu per demanar als ciutadans que diumenge vinent votin el doble sí”.

Al marge de l’actualitat política, la perdiu va tornar a convertir-se ahir en la protagonista d’aquesta fira, l’objectiu de la qual és promocionar-ne la criança i combatre’n la disminució al bosc. El certamen va comptar amb un centenar de parades, una trentena d’aus, entre les quals anualment es passegen al voltant de 10.000 visitants. Una de les novetats d’aquest any ha sigut una demostració del grup caní dels Mossos d’Esquadra. A més, l’Associació de Joves va recuperar el joc de cartes Lo catxo, perdut des de feia més de 15 anys. Antigament es coneixia com el joc del turronero. Els jugadors compren cartrons i guanya qui tingui el cartró de la carta que escull una mà innocent. Els premis van des de torrons fins a vi. Es dóna la circumstància que la perdiu és una de les aus més apreciades de la caça menor i més abundants a Catalunya.Tanmateix, en els últims anys la seua presència està disminuint, per la qual cosa es treballa per a la repoblació amb cries de granja.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar