Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL SECTOR AGRARI RECLAMA MESURES URGENTS PER RESOLDRE LA PROBLEMÀTICA DELS SENGLARSEl sector agrari reclama mesures urgents per resoldre la problemàtica dels senglars

26/10/2014
Unió de Pagesos (UP) demana als afectats al Bages que omplin un full de reclamacions i el portin a l’Oficina dels Agents Rurals a Manresa

Els danys que la fauna salvatge causa a camps de conreu, vinyes, horts, boscos són cada vegada més grans i suposen un autèntic malson per als pagesos i ramaders. La cada vegada més extensa cabana de senglars, cabirols, conills salvatges, etc. fa que el seu control sigui complex i la problemàtica tingui difícil solució. La Catalunya Central, en general, i el Bages, en concret, no estan exempts d’aquesta situació, fet que el sector ha denunciat diversos cops en aquesta pàgina de Camp, i per aquesta raó exigeix d’una vegada per totes una solució al problema.


L’Administració té la paraula


El coordinador comarcal al Bages de la Unió de Pagesos (UP), Joan Tatjé, afirma que «qui ha de fer força i regular el tema és l’Administració, i actuar no tant per cabanes sinó per danys causats».

Tatjé, que en l’entrevista realitzada l’agost passat ja parlava dels danys provocats pels senglars als camps de cereals i a les vinyes, ha manifestat que a principi d’octubre «ens vam reunir amb els Agents Rurals de la zona i, fins i tot, va venir el cap de la Regió Central, i els vam demanar que la comarca del Bages fos declarada Zona d’Emergència Cinegètica». Tatjé afegeix que «ens van dir que segons les seves estimacions no n’hi havia per tant». Per això, UP ha conclòs que la gent que pateixi danys a les explotacions o camps omplin un full de reclamacions i el portin a l’Oficina dels Agents Rurals a Manresa o a l’oficina comarcal del sindicat agrari. D’aquesta manera «veuran els danys reals que causen els senglars».


Per la seva part, Joves Agricultors i ramaders de Catalunya (JARC) també reclama mesures urgents a l’Administració. Una d’aquestes és que s’actuï decididament en els controls de les poblacions per evitar els danys posteriors i que s’autoritzin mesures d’actuació urgents (inferiors a les 24 hores).

 

I.F.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar