Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA GENERALITAT DESCONFIA ARA DE LA LLEI DE PARCS NACIONALSLa Generalitat desconfia ara de la llei de parcs nacionals

23/10/2014
Informe jurídic per conèixer-ne la incidència a Aigüestortes. Una esmena del Partit Popular obre la porta a noves centrals

El president del patronat d’Aigüestortes, Ruben Farelo, va explicar ahir que la Generalitat ha encarregat un informe jurídic del projecte de llei de parcs nacionals per conèixer-ne la incidència en el parc nacional d’Aigüestortes i l’Estany de Sant Maurici, després que el grup del PP al Senat presentés una esmena al projecte de llei que obre la porta a la caça (on ja s’hi practica), als aprofitaments hidràulics i hidroelèctrics i altres activitats. Es tracta d’activitats que avui estan prohibides als parcs d’alta protecció ambiental com és el cas d’Aigüestortes. “Tenim molt clar que a Catalunya no es permet la caça ni la construcció de noves centrals, no hi ha l’opció”, va explicar Farelo.“Tot i així, s’ha encarregat l’informe per conèixer les conseqüències jurídiques de l’esmena”, va dir.


Amb referència a la possibilitat de crear noves centrals, Farelo va assenyalar que precisament,“caminem en la direcció contrària, a l’espera que vencin les concessions amb les elèctriques perquè desapareguin”. “Els primers venciments s’estimen a partir de l’any 2028 i fins llavors s’ha de complir aquests períodes, no crear noves infraestructures”, va explicar Farelo.


D’altra banda, des del departament d’Agricultura de la Generalitat van assenyalar que la possibilitat que l’esmena del PP permeti la caça i altres activitats no es contempla al parc nacional d’Aigüestortes perquè és un espai de titularitat pública on hi ha el nivell màxim de protecció. A Catalunya ja hi ha altres zones amb nivells de protecció inferior on es poden portar a terme aquestes activitats compatibles amb la preservació dels valors naturals que tenen aquests espais (parcs naturals o reserves).


Així mateix, van assenyalar que l’esmena del PP “estaria pensada específicament per al parc de Cabañeros”. La proposta del PP deixa sense efecte la prohibició de determinades activitats a partir de l’any 2017 i proposa “acords voluntaris” en els casos en els quals l’adequació afecti drets de tercers o s’indemnitzin els drets històrics.


E. FARNELL

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar