Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

AUTORITZACIÓ EXCEPCIONAL PER CAÇAR TUDONS A CAMBRILSAutorització excepcional per caçar tudons a Cambrils

17/09/2014
La Societat La Caçadora obté una autorització excepcional per caçar tudons pels danys que provoquen als conreus

El Departament d'Agricultura i Medi Natural ha donat una autorització excepcional per a la cacera de tudons a causa dels greus danys que causen al sector agrícola. Aquesta autorització, que s'allargarà fins el proper 11 d'octubre, es va sol·licitar des de la Societat La Caçadora de Cambrils a petició de la Cooperativa Agrícola de Cambrils per les contínues queixes dels pagesos.


Aquesta espècie ataca reiteradament els conreus agrícoles com l’horta, la fruita seca i els olivers. Especialment greu és el cas de l’horta, ja que, en algunes parcel·les els danys han arribat fins al 100% de la producció i a l’abandonament del terreny per part del pagès on sovint els tudons en grups de més d’un centenar d’individus hi mengen diàriament. Els pagesos ja utilitzen mitjans dissuasius com aparells d’aire comprimit i els tradicionals espantaocells, però quan hi ha superpoblació es permeten batudes i períodes de caça excepcionals per mirar de baixar el nombre de tudons. Tradicionalment el tudó era una espècie de pas a Cambrils però actualment s’ha establert al terme municipal durant tot l’any i es reprodueix de forma exponencial sent un problema molt greu.
Recordem que aquest passat mes de juliol ja es va donar un permís especial per caçar tudons així com també el mes de setembre de l'any passat.


Presència i supervisió de la Policia Local


Sobre la qüestió de les molèsties que aquesta cacera pot causar, s’ha de tenir en compte que a les zones al costat del nucli urbà anomenades zones de seguretat delimitades per l’Ajuntament no es pot caçar als períodes ordinaris i únicament es poden fer batudes un cop que hi ha danys en conreus agrícoles certificats pel cos dels agents rurals en períodes concrets. En aquests casos es compta amb la presència i la supervisió de la Policia Local per tal de controlar en tot moment la seguretat de la població. 


La convivència de les àrees poblades i les finques agrícoles a Cambrils ha fet que a moltes zones no es pugui caçar a les èpoques establertes pel Departament d’Agricultura i Medi Natural per ser zones de seguretat i juntament amb l’abandonament d’algunes finques ha comportat la proliferació  d’algunes espècies. Especialment significatiu és el cas del tudó (Columba palumbus) amb una superpoblació, així com a conills, garses (Pica pica) i també en algunes zones de Cambrils s’han localitzat porcs senglars.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar