Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EXIMEIXEN EL VEDAT DE GERRI DE PAGAR PER UN ACCIDENT CAUSAT PER UN SENGLAREximeixen el vedat de Gerri de pagar per un accident causat per un senglar

07/09/2014
L’Audiència Provincial considera que l’entitat ha intentat col·locar-hi tanques i senyals per alertar dels animals. El jutjat de Tremp l’havia condemnat

L’Audiència Provincial de Lleida ha eximit la societat de caçadors de Gerri de la Sal d’indemnitzar un conductor que va tenir un accident després de xocar amb el cotxe contra un senglar als voltants del vedat que gestiona. El jutjat de Tremp va condemnar l’entitat a indemnitzar amb 14.744 euros el conductor sinistrat.Tanmateix, ara l’Audiència de Lleida exculpa la societat de caçadors al considerar que han fet tot el possible per col·locar tanques protectores i senyals de circulació per alertar els conductors, però tant el departament d’Agricultura com el servei provincial de Carreteres l’hi han negat.

De fet, l’entitat va presentar davant de la justícia un abundant dossier en el qual incloïa les “peticions i reclamacions a tots els organismes competents de l’administració per prevenir els possibles accidents de caça provocats per la fauna salvatge procedent del seu vedat”. L’Audiència destaca que la societat de caçadors ha demanat permisos per col·locar tanques, per a la instal·lació de senyals de circulació de fauna salvatge, la col·locació de passos de fauna elevats i la realització de batudes per controlar la població d’algunes espècies.Tanmateix, totes les peticions han caigut en sac foradat. La sentència recorda que el departament d’Agricultura considera “impensable la instal·lació de tanques perquè trenquen la continuïtat forestal i per evitar l’endogàmia de les espècies amb els indubtables riscos biològics que això pot comportar i els perills que suposa per a altres espècies cinegètiques”.

A més, la sentència destaca que les peticions de la Societat de Caçadors de Gerri de la Sal al servei de Carreteres de la Generalitat per a la col·locació de senyals de circulació preventius “no han estat ateses”. Al seu torn, el tribunal recorda que la recent modificació de la Llei de Trànsit (que no és aplicable en aquest cas) determina, amb caràcter general, la responsabilitat del conductor en aquest tipus d’accident.

L’última reforma legal culpa el conductor d’aquests sinistres

La nova llei de Seguretat Viària aprovada pel Congrés el passat mes de març eximeix les societats de caçadors de responsabilitat en col·lisions de vehicles a les carreteres contra senglars, cérvols i altres espècies de caça major procedents dels seus vedats. Aquestes entitats s’han vist obligades tradicionalment a indemnitzar la majoria de sinistres d’aquest tipus, la qual cosa els suposa el pagament d’elevades pòlisses d’assegurança i, en alguns casos, la negativa d’empreses del sector a assegurar àrees cinegètiques. Fins ara, en els accidents de trànsit ocasionats per l’atropellament d’espècies cinegètiques es considerava responsable el conductor només si aquest havia incomplert les normes de circulació. A partir d’ara “serà responsable dels danys a persones o béns el conductor del vehicle”.

M.A. MARTÍN

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar