Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UN PLÀNOL DE MEDI NATURAL INDICA LES ZONES AMB SUPERPOBLACIÓ DE SENGLARSUn plànol de Medi Natural indica les zones amb superpoblació de senglars

Un plànol de Medi Natural indica les zones amb superpoblació de senglars

26/08/2014
Hi ha un total de 180 municipis gironins, però bona part són a l’Alt Empordà

El plànol que il·lustra aquesta notícia correspon a la delimitació de l’àmbit de la declaració d’emergència per al porc senglar (en color taronja) a l’Alt Empordà. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat ha delimitat les zones declarades d’emergència cinegètica a 180 municipis de la demarcació de Girona, bona part dels quals, com es veu en el mapa, estan a l’Alt Empordà. La mesura ha de servir, bàsicament, per reduir la superpoblació de senglars.

En determinades zones, i segons dades de Medi Natural, s’han comptabilitzat fins a 20 exemplars de senglars per cada 100 hectàrees, quan la densitat establerta pel Departament com a llindar per poder declarar zones d’emergència cinegètica és de 8 exemplars per cada 100 hectàrees. Cal destacar que, en el llistat de les àrees de caça amb una densitat superior a 8 senglars per km2 o més de deu actuacions per danys de senglar en les tres darreres temporades, les de l’Alt Empordà superen amb escreix a la de la resta de comarques: Vilarnadal, Requesens, Sant Pere de Roda, les tres llances-la Balleta, Masarac, l’explotació agrícola Terrades, la Societat de Caça Alt Empordà, Maçanet de Cabrenys, vedat de Darnius, la Jonquera, Capmany-Buscarós, vedat de Roses, Albanyà i Boadella i les Escaules en són unes quantes.

L’emergència cinegètica és una mesura incorporada, a proposta d’Unió de Pagesos, a la llei que habilita l’administració catalana per decidir mesures excepcionals de caça per reduir la superpoblació de fauna salvatge si aquesta produeix danys a l’agricultura.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar