Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

S'ESTRENEN LES ZONES D'EMERGÈNCIA CINEGÈTICAS'estrenen les zones d'emergència cinegètica

21/07/2014
Entre aquest mes i el proper el Departament d'Agricultura declararà per primera vegada zones d'emergència cinegètica per reduir l'excés de senglars, conills o altres animals

El Departament d'Agricultura reconeix que les més de mil batudes extraordinàries que fa cada any no redueixen el nombre de senglars i per això aquest estiu estrenaran les zones d'emergència cinegètica. En concret, en delimitaran una a bona part de Girona i un altra al nord de Barcelona. Allà, els Agents Rurals podran fer batudes sense que els titulars de les àrees de caça privades ho autoritzin. Ho ha explicat a SER Catalunya el Subdirector General d'Activitats Cinegètiques, Jordi Ruiz.

Aquest sistema l'activarà Agricultura quan l'excés de senglars destrossi camps o suposi un risc per la població. Hauria d'evitar escenes com la del grup de senglars que la setmana passada prenia el sol i es remullava a una platja de Cadaqués. Segons Ruiz, els senglars estan perdent la por a les persones i n'hi ha que fins i tot s'han tornat manyacs. A la Plana de Lleida i Camp de Tarragona, es declararan zones d'emergència cinegètica per fer batudes de conills; i als voltants de Barcelona i Tarragona ciutat, per reduir l'excés de tudons.

Tal i com va avançar aquesta redacció, si aquestes batudes es fan dins d'àrees de caça privades federades, el cost és zero. Però si les àrees on es fan les batudes no pertanyen a la Federació Catalana de Caça, paga el titular de l'àrea. Tot i que, segons Ruiz, són molt poques les àrees no federades. En concret, el 86% de les àrees són privades i d'aquestes, només dues de cada 10 no estan federades.

 

EMMA MIGUEL  

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar