Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ASSEMBLEA GENERAL DE LA FEDERACIÓ CATALANA DE CAÇA A DELTEBREFederació Catalana de Caça 01/07/2014
Dissabte 14 de juny 2014

Enguany, s’ha complert el compromís adquirit pel senyor Paco Piera a l’Assemblea de l’any passat de fer les Assemblees Generals itinerants, per tal d’acostar la Federació Catalana de Caça al territori, en comptes de fer acostar els territoris a la Federació. La primera zona en acollir aquest esdeveniment ha estat el magnífic i únic paratge de les Terres de l’Ebre, concretament la localitat de Deltebre.

 

El primer que cal destacar és que l’Assemblea 2014 s’ha convertit en una de les més multitudinàries dels últims anys, amb més de 200 assistents. Tots ells, van rebre uns obsequis propis de les Terres de l’Ebre, com són l’oli, l’arròs i la mel, gentilesa de la Representació Territorial de Terres de l’Ebre amb la col·laboració dels productors de la zona.

 

Es va poder comptar amb la presència de l’alcalde de Deltebre, José Emilio Bertomeu que ens va donar una càlida benvinguda a la seva població, el senyor Josep Pere Vidal, Director dels Serveis Territorials de les Terres de l’Ebre i Josep Jovaní, Cap del Departament de Terres de l'Ebre, Secció Cinegètica.

 

El senyor Pere Vidal va dirigir unes paraules a tots els assistents agraint l’oportunitat de parlar com a representant de l’administració i sobretot, com a caçador. Va fer menció de la gestió del medi que fan els caçadors i de la sobrepoblació que es pateix actualment, que ha comportat crear el Decret d’Emergència Cinegètica. L’Il·lustríssim senyor José Emilio, va donar la benvinguda a tots als assistents a Deltebre, agraint a la Federació Catalana de Caça la deferència d’haver triat aquest municipi, i mostrant-se molt satisfet de que un esdeveniment com aquest tingués lloc a Deltebre, una població dedicada a la caça amb un gran equilibri i sostenibilitat. També va comentar que hagués volgut preparar una visita turística guiada per a tots però que entenia que disposéssim de poc temps i que no era possible.

 

El senyor Piera va demanar un minut de silenci per tots els companys que ens han deixat i va fer una menció especial a l’antic president de la Federació Catalana de Caça, Ramon Mayench.

 

Aquest any, la consecució de quatre grans projectes a nivell autonòmic han estat els protagonistes de l’Assemblea. Gràcies a la implicació de la Conselleria d’Agricultura i de diferents departament de la Generalitat, hem pogut felicitar-nos per haver fer realitat els següents projectes;

 

→ Decret de Control de Predadors

Del qual s’estan preparant els cursos i estem pendents de rebre’n la informació.

 

Decret de regulació de la comercialització de Carn de Caça

Així com dels cursos de formació en aquest mateix tema, que ja s’han engegat i es començaran a impartir aquests mesos de juliol i setembre.

 

→ El Decret d’alarma cinegètica

Per determinar quines zones estan sobrepoblades, quan fer una intervenció i amb quin model d’actuació.

 

Projecte de Decret de captura d’ocells fringíl·lids

Gràcies al gran esforç, la constància i,  una altre vegada, a la inestimable implicació de la Conselleria d’Agricultura i a la col·laboració de diferents departaments de la Generalitat s’ha aconseguit tirar endavant aquest projecte que a hores d’ara ja està a exposició pública i ja n’estem preparant les al·legacions. Hem de destacar que la redacció d’aquest decret ha estat especialment laboriosa perquè s’ha volgut ser molt curós i seguir estrictament els criteris marcats pel MAGRAMA.

 

Modificació de la nova Ley de Seguridad Vial  

Aquesta modificació va ser a una llei estatal, en la qual aquesta federació va treballar estretament amb la ONC i podem considerar un veritable triomf haver deixat enrere el desemparament dels titulars d’APC que eren considerats culpables sistemàticament dels accidents amb espècies cinegètiques.

 

Després del triomf d’aquests projectes, el pròxim repte és que surti el Reglament de Nuclis Zoològics, en el qual ja s’està treballant i sabem que avança a bon ritme. I finalment, no podem oblidar el projecte més ambiciós, la llei de caça catalana.   

 

→ Real Federación Española de Caza

Un altre gran èxit ha estat que, finalment, l’Audiència Nacional ens ha donat la raó desprès de dos anys d’intensa lluita, i queda anul·lat el procés electoral de la RFEC. Per la qual cosa, la RFEC ha de convocar de nou el procés electoral i donar-nos la representació Assembleària que ens pertoca amb el cens.

 

El senyor Piera va mencionar la notícia publicada a El Confidencial, on apareixia el seu nom com a possible successor d’Andrés Gutiérrez a la RFEC, considerant un honor que s’hagués pensat en ell, però deixant clar que el seu compromís avui és Catalunya, i acabar el seu mandat a la Federació Catalana de Caça.

 

L’Assemblea es va desenvolupar amb normalitat i gran cordialitat. Cap al final de l’acte, va haver-hi una menció especial als guanyadors de les competicions de caça del 2013, als quals es va fer entrega d’un diploma acreditatiu i un petit obsequi.

Tot seguit, el senyor Paco Piera va retre un petit homenatge al senyor Fernando Lara, al qual va fer entrega de la insígnia d’or de la FCC. Es va distingir al senyor Lara com a president d’una Societat de Caçadors molt representativa, com és la de Roquetes, com a membre federatiu implicat i emprenedor amb la seva tasca d’engegar cursos i projectes i sempre col·laborador amb la federació. Es fa una sola distinció, amb la voluntat que sigui en representació de moltes altres persones, que com ell, estan entregades al món federatiu i als caçadors.

 

Com cada any al finalitzar l’Assemblea, es va gaudir d’un dinar de germanor on, com no podia ser d’una altra manera, els productes típic de les Terres de l’Ebre van ser presents en el menú.  

  

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar