Notícia històrica · CAMPIONATS

JOAN BADIA, CAMPIÓ D’ESPANYA EN RECORREGUTS DE CAÇA EN LA CATEGORIA DE VETERANS

Joan Badia, campió d’Espanya en Recorreguts de Caça en la categoria de Veterans

26/06/2023
L’actual campió de Catalunya de RRCC va aconseguir pujar al més alt del pòdium en veterans en aquest campionat celebrat aquest cap de setmana a Castillejo de Robledo amb victòria final en categoria absoluta per a Beatriz Laparra, que torna a fer història.

La localitat soriana de Castillejo de Robledo va esdevenir el passat cap de setmana el marc de celebració del XLVIII Campionat d'Espanya de RRCC i d’una fita històrica, ja que l'excel·lent tiradora castellanomanxega Beatriz Laparra amb 190/200 plats, es va imposar als altres 352 participants en la competició proclamant-se guanyadora absoluta d’aquesta competició de Recorreguts de Caça, quelcom que, fins a la data, no havía succeit mai.

Joan Badia puja al més alt del pòdium

Pel que fa a la representació de la Federació Catalana de Caça en aquest campionat, cal destacar la gran actuació de Joan Badia, un dels grans del tir a Catalunya i vigent campió autonòmic absolut i veterans de Recorreguts de Caça, que va segellar una bona prova aconseguint 172 de 200 plats, que li van donar la primera posició en la categoria veterans.  De la seva banda, Amor Jímenez, la nostra campiona autonòmica en RRCC, va realitzar un bon campionat tancant la seva participació en la noveva posició de dones amb un total de 149 plats.

El nostre agraïment i sincera felicitació als i les integrants de la representació de la Federació Catalana de Caça en aquesta competició pel seu esforç, compromís i esportivitat.

La propera trobada competitiva per als federats i federades de la Federació Catalana de Caça, el Campionat de Catalunya de Compak Sporting, que es durà a terme aquest diumenge 2 de juliol al camp de tir de Vilaregut (Oristà)

Competició a 200 plats

Aquesta prova, organitzada per l'Espanyola de caça i celebrada del 23 al 25 de juny, es va disputar al millor de 200 plats repartits en 16 parades amb 4 línies de tir cadascuna. Laparra, amb 190/200 plats, va finalitzar en primera posició en imposar-se al madrileny Pedro Rodríguez i al també castellanomanxec Jesús Gracia, que finalitzaven en segona i tercera posició respectivament després d'aconseguir els dos tiradors 188 plats i desempatar en una mort sobtada. D’aquesta manera la tiradora almansenya va aconseguir un dels pocs títols que li faltaven, en haver obtingut prèviament tots els títols possibles mundials, europeus, nacionals i autonòmics en categoria femenina.

En una igualadíssima categoria masculina, Pedro Rodríguez (188) va pujar al calaix més alt del pòdium després de superar en la mort sobtada Jesús Gràcia i Florentino Moraleda, que va acabar amb 187 punts; mentre que en categoria femenina Beatriz Laparra va superar Antonia Torre i Cristina Florido (164 totes dues), que van finalitzar segona i tercera respectivament després d'aconseguir la valenciana imposar-se en el desempat.

A la resta de les categories, Fabián Romero va ser el millor Junior (183), Ismael Espinosa es va imposar a Màster (157), Julián Moreno no va tenir rival a Senior (184), Alfonso Girón va quedar campió en Tir Adaptat (163) i Juan Badia va pujar al calaix més alt del pòdium a Veterà (172). En equips Autonòmics, Castella-la Manxa (724) va finalitzar per davant de la Comunitat de Madrid (725) i Castella i Lleó (723), mentre que el millor club va ser Stop Almansa.