Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · IMPORTANT

MUTUASPORT AMPLIA LA BIBLIOTECA CINEGÈTICA AMB UNA OBRA SOBRE LES CONSEQÜÈNCIES DE LA REFORMA DEL CODI PENAL



Mutuasport amplia la Biblioteca Cinegètica amb una obra sobre les conseqüències de la reforma del Codi Penal

20/10/2022
El llibre, escrit per Santiago Ballesteros, analitza els efectes que tindrà sobre la caça una reforma afavorida pel sector animalista

Mutuasport, l'asseguradora dels caçadors, ha fet un pas més en la intenció de servir com a defensor més d'un sector tan important com el cinegètic, alhora que intenta acostar la realitat de la caça tota la societat espanyola. Amb aquest propòsit al cap, ha afegit un nou volum a la seva Biblioteca Cinegètica, que ja compta amb una nova obra de l'advocat Santiago Ballesteros. Amb el títol de 'Els delictes del maltractament animal a Espanya' i englobada dins dels manuals pràctics que promou l'asseguradora, l'obra analitza, amb llenguatge senzill i orientat tant a caçadors com a la població interessada en els animals, les conseqüències que comportarà la reforma del Codi Penal que promou el moviment animalista.
 
 
El llibre ha estat presentat aquesta setmana en un acte celebrat a la seu madrilenya de Mutuasport, on s'han reunit, a més de l'autor, el president de la companyia asseguradora i també de la Federació Andalusa de Caça, José María Mancheño, i el catedràtic de Sanitat Animal de l'Institut de Recerca en Recursos Cinegètics Christian Gortázar.
 
 
 
El primer a prendre la paraula ha estat Mancheño, que ha definit Ballesteros com un advocat especialista en la caça cinegètica i, a més, un defensor a ultrança de la caça. D'altra banda, ha recordat que la Biblioteca Cinegètica de Mutuasport va néixer fa cinc anys amb el propòsit d'editar llibres que sustentessin els valors i la cultura de la caça, i subratllen el que aporta aquesta activitat a la societat. 'Estem en un moment d'angoixa per al sector, un període de màxima preocupació, a causa de les legislatives iniciatives que s'estan tramitant al Congrés i que posen en greu perill l'activitat que tant ens apassiona', ha exposat.
 
 
Un cop fet el preàmbul, Mancheño ha presentat Gortázar, amic de l'autor de l'obra, del qual, precisament, ha volgut recordar com fa 13 anys ja pronòstic que el benestar animal es convertiria en un tema molt candent, amb gran impacte al món de la caça. L'expert en sanitat animal ha posat èmfasi en l'origen de la tessitura a què s'enfronta el sector cinegètic, parlant de la “síndrome bambi”. 'En la regulació de la relació entre l'home i l'animal, hi ha dues vies -ha al·legat-: la via ètica que equipara l'home amb l'animal, i la via més científica i tècnica, basada en el coneixement'. Segons la seva opinió, “les noves regulacions només es basen en el costat afectiu i ignoren la part científica i utilitarista dels que defensen, per convicció i per necessitat, que els animals són productors de béns per als éssers humans”.
 
 
 
Ja centrats en la presentació del llibre, el seu autor, Santiago Ballesteros, que ja ha escrit cinc llibres, ha advertit que el sector cinegètic s'enfronta a una situació que, si s'aprova finalment la reforma del Codi Penal tal com s'està plantejant, provocarà que es condicioni d'una manera molt important una activitat que apassiona molta gent, sobretot al món rural.
 
 
 
L'advocat especialista en l'activitat cinegètica ha desmuntat alguns dels mantres que fan servir les associacions animalistes, com que a Espanya hi ha una desprotecció jurídica per als animals. Sí que es dóna aquesta protecció, ha destacat, però és “una protecció continguda, mesurada i, a més, limitada a uns límits normals”. Tot i això, ha afegit que l'objectiu de la reforma del Codi Penal va molt més enllà i tracta de “protegir tota bestiola vivent”, incrementant desmesuradament les penes associades a les lesions o a la mort dels animals.
 
 
 
Així mateix, ha aprofundit que aquesta estratègia del sector animalista, secundada per Unides Podem, per dur a terme les reformes legislatives i del Codi Penal pretén que els animals adquireixin un estatus superior i que, per tant, ha avisat que el marc jurídic que resulti d'aquests canvis afectarà en gran mesura els caçadors. En aquest sentit, ha alertat que aquestes modificacions 'fan saltar pels aires els principis bàsics de l´ordenament jurídic, com el de la proporcionalitat del dret penal, ja que deixa buit de contingut el dret administratiu sancionador'. “Arribarem a un punt en què tot serà delicte. La reforma del Codi Penal és desaforada i desorbitada. És un disbarat”, ha sentenciat.
 
 


Mutuasport amplía su Biblioteca Cinegética con una obra sobre las consecuencias de la reforma del Código Penal 

 

El libro, escrito por Santiago Ballesteros, analiza los efectos que tendrá sobre la caza una reforma auspiciada por el sector animalista 

 

Mutuasport, la aseguradora de los cazadores, ha dado un paso más en su intención de servir como un defensor más de un sector tan importante como el cinegético, al mismo tiempo que trata de acercar la realidad de la caza a toda la sociedad española. Con ese propósito en mente, ha añadido un nuevo volumen a su Biblioteca Cinegética, que cuenta ya con una nueva obra del abogado Santiago Ballesteros. Bajo el título de Los delitos del maltrato animal en España y englobada dentro de los manuales prácticos que promueve la aseguradora, la obra analiza, con lenguaje sencillo y orientado tanto a cazadores como a la población interesada en los animales, las consecuencias que acarreará la reforma del Código Penal que está promoviendo el movimiento animalista. 

 

El libro ha sido presentado esta semana en un acto celebrado en la madrileña sede de Mutuasport, donde se han reunido, además del autor, el presidente de la compañía aseguradora y también de la Federación Andaluza de Caza, José María Mancheño, y el catedrático de Sanidad Animal del Instituto de Investigación en Recursos Cinegéticos Christian Gortázar. 

 

El primero en tomar la palabra ha sido Mancheño, que ha definido a Ballesteros como un abogado especialista en la caza cinegética y, además, un defensor a ultranza de la caza. Por otro lado, ha recordado que la Biblioteca Cinegética de Mutuasport nació hace cinco años con el propósito de editar libros que sustentaran los valores y la cultura de la caza, y subrayaran lo que aporta esta actividad a la sociedad. “Estamos en un momento de zozobra para el sector, un período de máxima preocupación, debido a las legislativas iniciativas que se están tramitando en el Congreso y que ponen en grave peligro la actividad que tanto nos apasiona”, ha expuesto. 

 

Una vez hecho el preámbulo, Mancheño ha presentado a Gortázar, amigo del autor de la obra, del que, precisamente, ha querido recordar cómo hace 13 años ya pronóstico que el bienestar animal se iba a convertir en un tema muy candente, con gran impacto en el mundo de la caza. El experto en sanidad animal ha hecho hincapié en el origen de la tesitura a la que se enfrenta el sector cinegético, hablando del “síndrome bambi”. “En la regulación de la relación entre el hombre y el animal, hay dos vías –ha alegado-: la vía ética que equipara al hombre con el animal, y la vía más científica y técnica, basada en el conocimiento”. En su opinión, “las nuevas regulaciones solo se basan en el lado afectivo e ignoran la parte científica y utilitarista de quienes defienden, por convicción y por necesidad, que los animales son productores de bienes para los seres humanos”. 

 

Ya centrados en la presentación del libro, su autor, Santiago Ballesteros, que ya ha escrito cinco libros, ha advertido de que el sector cinegético se enfrenta a una situación que, de aprobarse finalmente la reforma del Código Penal tal y como se está planteando, provocará que se condicione de una forma muy importante una actividad que apasiona a mucha gente, sobre todo en el mundo rural. 

 

El abogado especialista en la actividad cinegética ha desmontado algunos de los mantras que emplean las asociaciones animalistas, como que existe en España una desprotección jurídica para los animales. Sí que se da tal protección, ha destacado, pero es “una protección contenida, comedida y, además, limitada a unos límites normales”. Sin embargo, ha añadido que el objetivo de la reforma del Código Penal va mucho más allá y trata de “proteger a todo bicho viviente”, incrementando desmesuradamente las penas asociadas a las lesiones o a la muerte de los animales. 

 

Asimismo, ha ahondado en que esta estrategia del sector animalista, secundada por Unidas Podemos, por llevar a cabo las reformas legislativas y del Código Penal pretende que los animales adquieran un estatus superior y que, por tanto, ha avisado que el marco jurídico que resulte de estos cambios afectará en gran medida a los cazadores. En este sentido, ha alertado de que estas modificaciones “hacen saltar por los aires los principios básicos del ordenamiento jurídico, como el de la proporcionalidad del derecho penal, ya que deja vacío de contenido el derecho administrativo sa 





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar