Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS CAÇADORS SOLSONINS PRESENTEN UNA REEIXIDA REPOBLACIÓ DE CONILLSEls caçadors solsonins presenten una reeixida repoblació de conills

26/05/2014
El 80% dels animals alliberats han sobreviscut, una xifra molt superior a altres actuacions

La repoblació de conills que va engegar el juny de l’any passat la Societat de Caçadors Esportius de Solsona i Comarca està sent tot un èxit, segons les dades extretes del seguiment que se n’ha fet i que apunta a una supervivència del 80% dels animals alliberats, una xifra molt superior a les repoblacions habituals de conills. Així es va posar de manifest en la presentació del repoblament, que va tenir lloc ahir al migdia en el transcurs de l’onzena Fira del Caçador de Solsona que organitza la mateixa societat.

Tal com va explicar Denís Boglio, vicepresident de l’entitat, «el conill té una importància cabdal en la cadena alimentària del nostre territori; i els darrers deu anys la seva població havia disminuït dràsticament a causa de les malalties (sobretot mixomatosi i pneumònia vírica) i als canvis de cultius». Tal com recorda Boglio «hem fet una repoblació amb criteris científics i amb el suport del Centre Tecnològic i Forestal de Catalunya (CTFC); i abans d’iniciar-la es va fer un estudi per localitzar una zona idònia». Una actuació que, juntament amb el tipus de conill repoblat (el conill de bosc autòcton), són els responsables de la reeixida campanya.

La Societat de Caçadors de Solsona i el CTFC van construir i col·locar vuit vedrunes (caus artificials fets amb palets i tubs de formigó) en una àrea d’unes dues hectàrees de matollar obert propera a Solsona; un indret on van alliberar cinquanta conills procedents de diferents grups familiars formats per un mascle, tres o quatre femelles i algun conill jove. Al mateix temps, s’ha senyalitzat i s’ha declarat una zona de reserva de caça en les 150 hectàrees que envolten la zona de repoblament.

Paco Piera, president de la Federació Catalana de Caça, va alabar l’eficient repoblació de conills de la Societat de Caçadors Esportius de Solsona i Comarca, ja que «el conill és una espècie essencial per a mantenir l’equilibri de la natura, i no només pel que fa a la caça». Piera va demanar «una participació més activa de les administracions públiques».

 

RICARD MONSÓ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar