Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · CURSOS I FORMACIÓ

GRAN ACOLLIDA DE LA PRIMERA CLASSE DE PERFECCIONAMENT DEL TIR EN BATUDAGran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

Gran acollida de la primera classe de perfeccionament del tir en batuda

28/09/2021
El passat divendres es va celebrar la primera de les cincs classes magistrals, de caràcter teòric i pràctic, emprant el simulador de tir de la Federació, impartides per Ramón Fitó, expert tirador i col·laborador de la Federació Catalana de Caça.

Amb la col·laboració de la Representació Territorial de Lleida i de Josep Maria Clop, que ens va cedir l’espai per a la celebració d’aquesta primera classe, el passat divendres vam poder gaudir d’aquesta primera formació de perfeccionament del tir en batuda, que té com a principal objectiu millorar i tenir clars alguns conceptes bàsics de la tècnica del tir a utilitzar per abatre a animals en moviment; en aquest cas, el porc senglar,  a més de revisar i controlar aspectes relacionats amb l’equip emprat en la caça. Aquest divendres, segona sessió a les Terres de l’Ebre, amb tot l’aforament cobert com a la primera sessió.

 

La sessió va començar amb la formació teòrica. Ramón Fitó va explicar alguns aspectes fonamentals a l’hora d’afrontar el tret al senglar vinculats amb les característiques físiques i comportament d’aquest animal i que cal tenir en compte per aconseguir la major efectivitat  a les nostres jornades de caça, molt diferents a les que caldria considerar si el tret es realitza sobre altres animals com el cabirol, cérvol, etc.

 

Posteriorment, es va fer una revisió de caràcter tècnic de les armes dels participants en la formació, començant per recordar alguns principis bàsic vinculats amb la seguretat en l’ús de les armes i valorant aspectes com la correcta adaptació de l’arma al caçador: posició del visor, talla de la culata, etc. –sempre serà l’arma la que s’adapti al caçador i no a l’inrevés-. Així mateix, es van treballar altres aspectes com l'encari de l’arma, les característiques i ús correcte de les òptiques, el swing de tir, etcètera. En el decurs de tota la sessió formativa Ramón Fitó va incidir en la necessitat de la pràctica i l’entrenament del tir, posicions, swing, abans d’arribar a les  jornades de caça –tant en camps de tir, com a casa practicant el tir en sec, l'automatització dels moviments-.

 

Finalment, tots els participants van aplicar els conceptes explicats durant la formació amb el simulador de tir de la Federació, que va tenir una gran acollida entre tots els presents, que es va quedar gratament sorpresos de les grans possibilitats i prestacions d’aquesta eina.

 

Aquests divendres, la localitat de Bitem, a les Terres de l’Ebre, serà l’escenari de la segona sessió de perfeccionament del tir en batuda amb totes les places cobertes.

 


 

  

Gran acogida de la primera clase de perfeccionamiento del tiro en batida

 

El pasado viernes se celebró la primera de las cinco clases magistrales, de carácter teórico y práctico, utilizando el simulador de tiro de la Federación, impartidas por Ramón Fitó, experto tirador y colaborador de la Federación Catalana de Caza. Este viernes, segunda sesión a las Tierras del Ebro, con todo el aforo cubierto como la primera sesión.

 

Con la colaboración de la Representación Territorial de Lleida y de Josep Maria Clop, que se cedió el espacio para la celebración de esta primera clase, el pasado viernes pudimos disfrutar de esta primera formación de perfeccionamiento del tiro en batida, que tiene como principal objetivo mejorar y tener claros algunos conceptos básicos de la técnica del tiro para animales en movimiento; en este caso, el jabalí, además de revisar y controlar aspectos vinculados con el equipo empleado en las jornadas de caza.

 

La sesión comenzó con la formación teórica. Ramón Fitó explicó algunos aspectos fundamentales a la hora de afrontar el disparo al jabalí vinculados con las características físicas y comportamiento de este animal y que hay que tener en cuenta para conseguir la mayor efectividad en el disparo; muy diferentes a las que habría que considerar si el disparo se realiza sobre otros animales como el corzo, ciervo, etc.

 

Posteriormente se realizó una revisión de carácter técnico de las armas de los participantes, comenzando por recordar algunos principios básicos vinculados con la seguridad en el uso de las armas y valorando aspectos como la correcta adaptación del arma al cazador: posición del visor, talla de la culata, etc. -siempre será el arma la que se adapte al cazador y no al revés-. Así mismo, se trabajaron otras cuestiones como el encare del arma, las características y uso correcto de las ópticas, el swing de tiro, etcétera. En el transcurso de toda la sesión formativa Ramón Fitó incidió sobre la necesidad de la práctica y el entrenamiento del tiro, posiciones, swing, antes de llegar a las jornadas de caza -tanto en campos de tiro, como en casa practicando tiro en seco, automatización de movimientos...-.

 

Para finalizar, todos los participantes realizaron aplicaron los conceptos explicados durante la formación con el simulador de tiro de la Federación, que tuvo una gran acogida entre todos los presentes, que quedaron gratamente sorprendidos de las grandes posibilidades y prestaciones de esta herramienta.

 

Estos viernes, la localidad de Bitem, en las Tierras del Ebro, será el escenario de la segunda sesión de perfeccionamiento del tiro en batida con todas las plazas cubiertas.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar