Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

ELS GOSSOS DE CAÇA MENOR PODRAN SORTIR A PARTIR DEL PROPER DIA 2 DE MAIGEls gossos de caça menor podran sortir a partir del proper dia 2 de maig

Els gossos de caça menor podran sortir a partir del proper dia 2 de maig

29/04/2020
La Federació Catalana de Caça ha traslladat a la Generalitat les inquietuds dels federats

Tan bon punt s'ha fet públic el pla de desconfinament gradual previst per a les properes setmanes, la Federació Catalana de Caça ha traslladat als Departaments d'Agricultura i de Territori i Sostenibilitat la qüestió que els nostres federats ens han estat preguntant en relació als gossos de caça: Després de tantes setmanes tancats als seus recintes, podran finalment sortir?

 

El Govern espanyol va declarar ahir que probablement es podria tornar a caçar a la fase 2, prevista per finals de maig, tot i que les dates exactes dependran de l'evolució del Covid-19 i de la situació a les diferents Comunitats Autònomes. Per tant, com que respecte a la caça encara s'haurà d'esperar, el que hem plantejat als Departaments de la Generalitat és autoritzar la sortida dels gossos de caça des del punt de vista de benestar i de salut animal. Després de portar setmanes tancats als seus recintes, creiem que és convenient i recomanable que els gossos facin exercici i surtin a passejar, i molt millor si és diàriament, amb la qual cosa s'han mostrat d'acord.

 

Només una sola persona, el/la propietari/a, els podrà treure i haurà de ser a les zones d'ensinistrament de gossos. Us recordem que al punt 8 de la Resolució MAB/2308/2003 de 22 de juliol s'especifica la normativa de les Zones d'Ensinistrament. Que és la següent:

 

Per tal que els gossos de mostra i rastre de caça menor puguin ser ensinistrats durant l'època prèvia a l'inici de la temporada de caça menor, les seccions d'Activitats Cinegètiques i Pesca Continental de les delegacions territorials del Departament de Medi Ambient podran autoritzar zones per a l'ensinistrament de gossos de caça sense l'ús d'armes de foc o assimilables a proposta de la Federació Catalana de Caça i amb l'informe favorable del Consell Territorial de Caça i del Parc Natural del Delta de l'Ebre, en cas que la zona d'ensinistrament estigui situada al delta de l'Ebre. Les autoritzacions especificaran els llocs, èpoques i condicions en què es podran portar a terme aquest ensinistrament.

Les superfícies màximes per als terrenys dedicats a l'ensinistrament de gossos no superaran les 80 ha i estaran situats a un mínim de 500 m de l'àrea de caça privada veïna; només podran termenejar amb les àrees privades de caça si hi ha acord entre les parts.

 

Per tant, aquestes zones són per a gossos de mostra de caça menor o gossos de rastre de caça menor i pertanyen a una APC, per això contacteu abans de res amb la vostra Societat de Caçadors.

 

La franja horària que pertocaria a aquestes sortides seria l'habilitada per fer esport, és a dir, de 6.00 a 8.00 del matí i de 19 a 21 de la nit. El Departament de Territori ens ha recordat que el Govern no ha establert una limitació en el número de gossos a passejar alhora ni si han d'anar lligats. Tingueu en compte que els gossos no entenen de restriccions ni confinaments i per això cal que els gossos estiguin controlats pel propietari/a en tot moment i que evitem interaccions amb d'altres usuaris al medi.

 

Des de la Federació Catalana de Caça recomanem que seguiu tenint en compte les mesures de prevenció i d'higiene bàsiques, tot això encara no s'ha acabat i que cal que siguem responsables. La millor manera de cuidar dels altres és cuidar-nos a nosaltres mateixos.

 

#AlCostatDelsFederats

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar