Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ENXAMPATS 'IN FRAGANTI' MENTRE CAPTURAVEN OCELLS PROTEGITS A BALAGUEREnxampats 'in fraganti' mentre capturaven ocells protegits a Balaguer

11/02/2014

Membres del Cos de Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de Lleida i del Cos d’Agents Rurals de la Noguera van enxampar 'in fraganti'  el passat 31 de gener dos veïns de Balaguer mentre capturaven ocells fringíl·lids amb vesc al Secà de Balaguer.

Els furtius havien emplenat les vores d’una tolla de fragments de vegetació untats amb una cola especial, perquè quan els ocells fringíl·lids hi anessin a beure s’hi enganxessin. També tenien instal·lades dues branques clavades al terra amb varetes impregnades de la mateixa cola, i havien trencat les branques de diversos arbres propers perquè els ocells s’aturessin al lloc on hi tenien col·locades les varetes impregnades.

Un dels furtius estava en un punt elevat, vigilant amb uns prismàtics per detectar la presència dels agents de l’autoritat.

Els agents actuants van identificar les dues persones i van comprovar que havien caçat il·legalment tres exemplars de cadernera (Carduelis carduelis). Al costat de la tolla i de les branques impregnades amb cola, hi tenien dues gàbies amb reclams, és a dir, amb una cadernera cadascuna, per atraure amb el seu cant la població salvatge. Tant les captures com els reclams van ser comissats i traslladats sota la custòdia del Departament d’Agricultura per a la seva neteja i rehabilitació.

 

Pràctica prohibida des de 2010

La captura d’ocells fringíl·lids és absolutament prohibida des de l’any 2010. La tinença d’ocells fringíl·lids per a concursos de cant només és legal per a membres de societats ocellaires que puguin acreditar que participen en concursos de cant, i amb documentació que acrediti que els ocells es van capturar legalment abans de 2009, o si els ocells són criats en captivitat. Els ocells fringíl·lids són espècies protegides perquè són molt beneficioses per a l’agricultura.

El Cos de Mossos d’Esquadra i el Cos d’Agents Rurals actuaran en serveis conjunts de control de la caça d’ocells fringíl·lids a les zones predeterminades en les quals els Agents Rurals solen tenir més dificultats per fugides i per amenaces dels furtius, com el Secà de Balaguer.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar