Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

NOVA BATUDA DE PORC SENGLAR, AQUEST DISSABTE A LA ZONA DEL PUIGVENTÓSNova batuda de porc senglar, aquest dissabte a la zona del Puigventós

07/02/2014

Aquest dissabte, 8 de febrer, es farà una batuda de caça especial de porc senglar a la zona del Puigventós, segons ha informat el departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa. Es tracta d'una batuda especial perquè la zona del Puigventós és dins un espai protegit, propietat de la Fundació Territori i Paisatge, per a la qual cal una autorització especial. Aquestes batudes s'estan realitzant amb l'objectiu de controlar la població de porc senglar a la zona, ja que la proliferació de les colònies d'aquest animal causen moltes destrosses a les vinyes de la zona.

Segons fonts del departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Olesa, la batuda d'aquest dissabte es durà a terme a l'interior del refugi de fauna salvatge del Puigventós, entre els termes d'Olesa i Vacarisses.

Un dels agents rurals d'Olesa, Marc Vinyals, ha explicat que és important fer aquestes batudes perquè el porc senglar és un animal que no té cap depredador natural, i cal controlar les colònies per evitar les destrosses que fan a les vinyes. És la Generalitat qui marca l'època que es poden fer aquestes batudes, segons ha explicat Vinyals, amb una normativa específica. Ara bé, també es pot fer fora de temporada en casos especials. I és que no es pot caçar a qualsevol lloc. Per exemple, el lloc de la batuda de demà. Si bé bona part del terme d'Olesa és dins un vedat de caça, la zona del Puigventós necessita un permís especial.

El president de la Societat de Caçadors d'Olesa, José Luís Espejo, ha destacat també la importància de fer aquestes batudes. I és que, l'any passat, ha assegurat, els porcs senglars van provocar accidents fins i tot a la carretera B-120 d'Olesa a Terrassa. I les colònies, ha afirmat, cada cop són més nombroses.

Malgrat les crítiques que la pràctica de la caça genera de vegades, José Luís Espejo ha volgut remarcar la importància que té l'activitat precisament per a les zones agrícoles o amb proliferació de vinya, amb l'objectiu d'evitar destrosses com les que fan els porcs senglars. Espejo també ha recordat que la Societat de Caçadors d'Olesa és l'entitat esportiva més antiga al municipi, amb prop de 75 anys d'història.

 

Font: Departament de Comunicació de l'Ajuntament d'Olesa de Montserrat

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar