Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SANT LLORENÇ DE LA MUGA DEMANA AJUDA PER TREURE ELS SENGLARS DEL POBLESant Llorenç de la Muga demana ajuda per treure els senglars del poble

29/08/2017
Ni les batudes dels caçadors han pogut reduir la proliferació d’animals al nucli urbà

L’Ajuntament de Sant Llorenç de la Muga ha expressat la seva preocupació davant de la proliferació de senglars al nucli urbà. “Cada vegada tenim més senglars i cada vegada més a prop del poble, hem tingut algun cas de gent que s’ha sentit atacada personalment i atacs als animals domèstics, gossos sobretot”, explica l’alcalde, Lluís Vila (PDeCAT), el qual s’ha dirigit al Departament d’Agricultura de la Generalitat per demanar ajuda després que ni les batudes que s’han autoritzat als caçadors hagin pogut reduir la població de senglars. “Els caçadors van fer una batuda i només en van matar un”, recorda Vila. Per mirar de frenar aquesta invasió i intranquil·litat veïnal que causen aquests animals, el consistori de Sant Llorenç demana a la Generalitat si els agents rurals podrien organitzar unes captures nocturnes i així poder controlar el problema.

A la urbanització Vall Muga, gairebé cada dia troben senglars pasturant per les parcel·les sense edificar. L’Ajuntament de Sant Llorenç, per la seva banda, ha fet una crida als veïns perquè, sobretot, no donin menjar als senglars, perquè, d’aquesta manera, s’acostumen a estar prop de la gent i cada vegada el conflicte serà més gran. “S’està convertint en un problema greu”, manifesta l’alcalde Lluís Vila.

Les «petadores»

L’alcalde de Sant Llorenç de la Muga expressa a la carta adreçada recentment al Departament d’Agricultura de la Generalitat que “molts veïns, per poder defensar, d'alguna manera, les collites de les seves terres d'aquests animals, utilitzen les petadores cada nit, la qual cosa causa un gran malestar que afecta el descans dels habitants del municipi”.


MARC TESTART

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar