Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL MAS DE LES CIGONYES DE FLIX, DECLARAT REFUGI DE FAUNA SALVATGEEl Mas de les Cigonyes de Flix, declarat refugi de fauna salvatge

11/01/2014
L'espai està format per oliveres i garriga, és propietat de la Fundació Catalunya la Pedrera i està gestionat pel Grup Natura Freixe

El Departament d’Agricultura ha declarat la finca del Mas de les Cigonyes de Flix com a Refugi de Fauna Salvatge, «amb la finalitat de protegir les comunitats animals en el manteniment estricte dels equilibris biològics existents».

Així s’estableix en l’ordre publicada pel Diari Oficial de la Generalitat, on es determina la prohibició de dur a terme activitats cinegètiques en aquest espai, de poc més de dues hectàrees. La finca és propietat de la Fundació Catalunya la Pedrera i està gestionada pel Grup Natura Freixe, com la Reserva Natural de Sebes que té a tocar.

La finca del Mas de les Cigonyes es troba al costat mateix de la zona hi ha establerta la colònia de cigonya blanca de Sebes, dels aiguamolls del pantà i també prop del mas de la Pitoia, l’altra finca de laFundació Catalunya la Pedrera que ja era Refugi de Fauna i on es du a terme la producció d’oli ecològic. Pel que fa al Mas de les Cigonyes, està dedicada a activitats de divulgació ambiental.

La declaració s’ha dut a terme amb el consens de totes les institucions i sectors implicats, inclòs també el dels caçadors. La finca està formada per garriga i camps d’oliveres i es troba a la confluència dels aiguamolls, fet que li dóna rellevància a nivell mediambiental.

Segons fixa l’ordre del Departament d’Agricultura, a la zona queda a partir d’ara totalment prohibida qualsevol activitat de caça o captura d’animals. Així també, estableix que el dany que pugui ocasionar la fauna que provingui del refugi recau en els seus titulars.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar