Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ASPA NO DONARÀ PERMISOS PUNTUALS DE CAÇA EN RECORD DELS AGENTS RURALSAspa no donarà permisos puntuals de caça en record dels agents rurals

19/06/2017
Per a la pròxima temporada del tord i com a senyal de dol per l’assassinat dels dos agents al gener a la localitat. Homenatge a Xavier Ribes i David Iglesias

L’ajuntament d’Aspa no concedirà permisos puntuals, d’un dia o de cap de setmana, per caçar el tord en la pròxima temporada. Així ho va anunciar ahir l’alcaldessa, María José Invernón, en un homenatge impulsat pel municipi als dos agents rurals assassinats per un caçador el mes de gener passat durant un control al vedat de la localitat. L’objectiu de la mesura, a banda de ser una mostra de dol en memòria de Xavier Ribes i David Iglesias, és tenir més control dels caçadors, ja que d’aquesta forma no es donarà permís per caçar el tord –molt apreciat gastronòmicament i que era el que buscava l’assassí confés dels agents– a cap persona que no sigui sòcia del vedat. “És la caça mes problemàtica perquè es fan tiquets de cap de setmana i és descontrolada. No els coneixem, al contrari que als habituals”, va explicar Invernón.

Reclamen una regulació

L’alcaldessa també va reclamar al departament d’Agricultura una regulació que permeti tenir identificats tots els caçadors i una major revisió de la documentació dels aficionats i de les mesures correctores partint de la seguretat dels agents rurals. Responsables del Cos d’Agents Rurals i de l’associació professional Asparc, presents en l’acte,van mostrar el seu suport a la reivindicació.

L’emotiu homenatge es va portar a terme en una zona situada a la sortida de la localitat, des de la qual també es divisa Mas de Melons, on està instal·lada l’escultura de record.

Allà s’ha condicionat un espai natural amb dos roures, plantes aromàtiques i un monòlit amb una placa que resa “Aquesta terra i la seva gent us agraeix la vostra dedicació i amor per la natura.”

Van acudir a l’acte companys de feina dels agents, autoritats i veïns de la localitat, a banda de familiars de les víctimes, entre elles la germana de Xavier Ribes, que va llegir un poema als presents.

R. RÍOSwww.segre.com/noticies/comarques/2017/06/19/aspa_donara_permisos_puntuals_caca_record_dels_agents_rurals_21564_1091.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar