Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

CAÇADORS, RAMADERS I AGRICULTORS ES CONCENTREN DISSABTE A CAMPRODONCaçadors, ramaders i agricultors es concentren dissabte a Camprodon

21/04/2017
Catorze entitats responen d’aquesta manera a la manifestació de fa un mes del Santuari Gaia

La ramaderia, la caça, l’agricultura, la silvicultura i el turisme són agents que sostenen la comarca del Ripollès. Amb aquest argument un total de 14 entitats de diversos sectors econòmics i socials de la comarca han convocat dissabte a les 11 del matí una concentració en suport i defensa d’aquestes activitats. Serà a la Font Nova de Camprodon, i l’acte consistirà en la lectura d’un manifest que ha redactat el col·lectiu i un posterior tastet de productes ripollesos, que precisament reivindiquen el procés d’elaboració per aconseguir-los.

Arran de la mobilització per l’ovella trobada morta al Santuari Gaia, presumptament per les mossegades d’un gos de caça, i la repercussió mediàtica i d’opinió pública que aquest fet ha suscitat, totes les associacions de caçadors del Ripollès es trobaran dissabte a Camprodon, acompanyats de l’Associació de Ramaders del Ripollès, l’Associació de Pastors i la de Criadors d’Eugues i la permanent comarcal d’Unió de Pagesos. El sector gastronòmic també hi serà present a través de l’associació de Cuines de la Vall de Camprodon i la Cooperativa de Molló.

Deixen clar que aquesta crida “no es convoca per anar en contra de ningú”, destaca Raquel Serrat, d’Unió de Pagesos, “sinó que el que es pretén és reivindicar la nostra feina, que se la respecti”. El col·lectiu també ressalta que a més de ser una activitat econòmica és una manera de fixar població al territori. Se l’estimen, i els agrada la seva manera de fer, diuen. Estan convençuts que l’activitat ramadera, de caça i rural és el que identifica el territori i a més és necessària per garantir l’estabilitat dels cicles naturals que aquesta dedicació demana. Reivindiquen la seva feina com a “eina de gestió” i volen que la concentració serveixi per recordar l’esforç que hi dediquen per complir cada dia amb “més normatives de benestar animal i sanitat que donen una traçabilitat i seguretat en la nostra feina”.

Vic acull la primera de les reunions per elaborar una nova llei de caça

Caçadors, propietaris de vedats, organitzacions agràries, cooperatives, representants del món local, entitats ecologistes i animalistes i excursionistes. Estaven tots convocats dimecres a la tarda a Vic a la primera de les reunions programades pel Departament d’Agricultura i Ramaderia amb l’objectiu d’elaborar una nova llei de caça. Des de la Generalitat tenen clar que cal replantejar el paper de la caça com una eina eficaç per a la gestió de la biodiversitat, els ecosistemes forestals i la fauna salvatge. Actualment a Catalunya hi ha 80.000 caçadors.


Cèlia Forment

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar