Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA POBLACIÓ DE CABIROLS A LA SERRALADA PIRINENCA ES MULTIPLICA PER CINC EN ELS DARRERS 10 ANYSLa població de cabirols a la serralada pirinenca es multiplica per cinc en els darrers 10 anys

20/04/2017
Agricultura autoritza aquesta temporada 3.133 permisos de caça

La població de cabirols s’ha muliplicat per cinc entre els anys 2007 i l’actualitat, segons van informar ahir fonts del Departament d’Agricultura. Les mateixes fonts van indicar que “tot i la bona notícia de la recuperació d’una espècie autòctona, la recuperació d’aquest animal també ha originat diversos problemes a la societat catalana”.

En aquest sentit, des de la Conselleria esmenten els accidents de trànsit i els danys a l’agricultura. Segons la Conselleria, “si bé és cert que el senglar assoleix aproximadament 4 de cada 5 accidents de trànsit, la proporció de cabirol implicats creix ràpidament i ja és d’aproximadament un 10% i seguirà creixent en el futur”.

Els cabirols tenen especial predilecció pels borrons de creixement o les parts més tendres dels arbres, comprometent així la floració i la fructificació. Destaquen els danys a la vinya, a fruiters, a plantacions forestals o a prats de vall.

Precisament per rebaixar la seva densitat, la Conselleria autoritza cada any captures.

Per a la temporada 2017-2018, a Lleida s’han donat fins ara 3.133 permisos de caça.

Quant a la distribució dels efectius, 9 de cada 10 cabirols viuen als Pirineus i més del 60% es concentren a quatre comarques, el Pallars Sobirà, l’Alt Urgell, la Cerdanya i la Val d’Aran, segons dades d’Agricultura.


CARME QUINTANAwww.lamanyana.cat/comarques/public/article/la-poblacio-de-cabirols-a-la-serralada-pirinenca-es-multiplica-per-cinc-en-els-darrers-10-anys/
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar