Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS PRODUCTORS ECOLÒGICS CERDANS DEMANEN MÉS AJUDES A LA GENERALITATEls productors ecològics cerdans demanen més ajudes a la Generalitat

01/04/2017
El col·lectiu de la Cerdanya reclama a la consellera Meritxell Serret que se’l tingui més en compte

Diversos membres de l’Associació de Productors i Elaboradors Ecològics de la Cerdanya (PROECO) van reunir-se ahir amb la consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Meritxell Serret, aprofitant la visita que la responsable del govern va fer a la comarca. El col·lectiu demana al govern més ajudes, una visibilitat més gran i més pes en les decisions que afecten directament el seu sector.


Una de les principals reclamacions dels productors ecològics és la restitució dels ajuts a la ramaderia ecològica, que en un any s’han reduït més del 50%. La presidenta de PROECO, Roser Bombardó, va assenyalar que «tot i que no s’ha de viure de subvencions, un cop tens unes previsions fetes, que es canviïn els ajuts perquè no hi ha pressupost crea malestar en un sector al qual és complicat de mantenir-se». L’associació de productors i elaboradors també ha traslladat a la Generalitat que doni visibilitat al seu producte i que «es garanteixi la traçabilitat dels productes», tant al client final com a la restauració. En aquest sentit, Bombardó va subratllar que aquest pas «és important per a la dinamització del territori i la comarca».


Els productors ecològics també van demanar a Meritxell Serret que se’ls tingui en compte en les taules sectorials. «La veu dels ecològics no té gaire força, però a poc a poc n’ha de tenir més, i volem que s’adaptin les decisions que es prenen a la realitat de la comarca», va demanar Bombardó. En aquest sentit, va destacar que «el 20% dels productors de Cerdanya són ecològics», i que per aquesta raó volen que els «tinguin en compte en les estratègies del departament». Serret va explicar que havia volgut reunir-se amb els productors perquè, segons ella, és important que l’administració i el sector treballin conjuntament per tal «d’augmentar la producció ecològica» a la comarca i perquè aquesta «arribi perfectament identificada al consumidor».


Fauna salvatge


Un altre dels temes que preocupa tant al sector com a la conselleria és la proliferació de fauna salvatge i els danys que causa. Per a Serret, «és un repte de país». «Hem de ser capaços de prevenir i pal·liar els danys de la fauna, sobretot de poblacions de senglar, cérvol i cabirol», va assegurar. En aquest sentit, la consellera va anunciar que s’està «treballant en un pla de danys en l’àmbit nacional».


Serret va explicar que aquest pla vol obrir un debat amb ramaders i caçadors sobre el marc normatiu, una nova llei de caça, un decret de comercialització de carn de caça i també les mesures que han d’ajudar a prevenir aquests danys. En aquest sentit, Serret creu que «un decret de comercialització ha de ser una eina útil a l’hora d’ordenar el sector, a més de donar una oportunitat a l’economia local si es fa valer la gastronomia de caça».


ACN/DANI PERONA BELLVER DE CERDANYAwww.regio7.cat/cerdanya-alt-urgell/2017/04/01/productors-ecologics-cerdans-demanen-mes/407489.html
ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar