Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EXPOSEN A LA BISBAL EL PLA PER A LA FAUNA CINEGÈTICAExposen a la Bisbal el pla per a la fauna cinegètica

24/02/2017

La directora dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, Elisenda Guillaumes, es va reunir dimecres a la nit amb alcaldes del Baix Empordà per posar en relleu el compromís del departament de dur a terme accions contra els danys i els riscos derivats de la fauna cinegètica, en el marc del pla de prevenció.


La principal preocupació és, sens dubte, la sobrepoblació d’algunes espècies, principalment dels senglars. Guillaumes va parlar també de les zones de seguretat –zones excloses de la cacera– que envolten els municipis per saber quins tràmits cal seguir per intentar reduir danys en aquests espais pròxims a la trama urbana on cal garantir l’adequada protecció de les persones.


L’estratègia es basa a equilibrar l’ecosistema i buscar unes poblacions estables que no generin conflictes i minimitzar-ne els existents. Cal fer front a tots els impactes que tenen els danys de la fauna salvatge en: sanitat animal i salut de les persones, agricultura i ramaderia, accidents i seguretat a les vies de comunicació i biodiversitat i espais naturals.


El repte és buscar un nivell sostenible d’aquestes poblacions de fauna cinegètica perquè estiguin en equilibri i en comptes de ser un problema siguin una oportunitat als territoris rurals.


Joan Trillas
LA BISBAL D’EMPORDÀ

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar