Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS QUATRE COMPANYS DEL CAÇADOR QUE VA MATAR DOS AGENTS RURALS A ASPA DECLARARAN EL 13 DE FEBRER COM A TESTIMONISEls quatre companys del caçador que va matar dos agents rurals a Aspa declararan el 13 de febrer com a testimonis

03/02/2017
Està previst que el propietari de l´arma ho faci com a investigat a finals de mes

Els quatre companys del caçador detingut per haver matat a trets dos agents rurals a Aspa (Segrià) el passat 21 de gener declararan dilluns 13 de febrer al jutjat d’instrucció 4 de Lleida que porta el cas com a testimonis. Està previst que el jutge també interrogui a finals de mes (previsiblement el dia 21), l’amic del detingut, propietari de l’arma amb què va cometre el crim. Ell, però, declararà com a investigat i podria ser acusat de cooperador necessari en els fets. De fet, la Guàrdia Civil ja va li obrir un expedient i estava avaluant si hauria comès una ”infracció  administrativa de caràcter greu” per haver deixat l’arma a Ismael Rodríguez, de 28 anys, autor confés dels crims, que no tenia la llicència per fer-la servir en vigor. Tot plegat podria derivar amb la revocació de la llicència d’armes a aquest amic de l’acusat, ja que no va custodiar correctament l’escopeta que després es va fer servir per al crim.


Setmanes abans dels fets, Ismael Rodríguez va posar a nom d’aquest amic tres escopetes, entre elles la que va fer servir per matar els dos agents rurals. Ho va fer perquè se li havia caducat la llicència i d’aquesta manera evitava haver-les d’entregar a la Guàrdia Civil. El jutge va ordenar presó provisional sense fiança pel detingut en considerar que Ismael Rodríguez va anar dissabte passat des de Terrassa fins a Aspa juntament amb uns altres companys per caçar al vedat d’aquesta població, i que tot i que era conscient que tenia la llicència d’armes del tipus E caducada, ho va fer amb una escopeta ‘Benelli’ model ‘Rafaelo Power Bore’, del calibre 12, que requereix aquest tipus de llicència. La Guàrdia Civil li havia notificat que la seva llicència estava caducada i que havia de dipositar l’arma a les dependències del cos policial, però l’acusat va decidir posar l’arma – juntament amb una altra escopeta – a nom d’un amic, també caçador i amb la llicència vigent, per tal de no haver-la d’entregar. Aquest amic no anava amb ell el dia dels fets. Quan van arribar a Aspa, el grup de caçadors de l’Ismael Rodríguez, format per cinc persones més dos que el mateix acusat havia contactat per Internet, que no eren caçadors i no tenien llicència, van anar a recollir els passis per al vedat tot i que només en van agafar dos. En concret, l’acusat no en va agafar cap i pels volts de les vuit del matí va començar la cacera al vedat, on el grup es va dispersar i Ismael Rodríguez es va situar sol al camp d’oliveres prop de la població i va efectuar alguns trets. No va ser fins gairebé les onze de matí que, segons va declarar l’acusat, van arribar els dos agents rurals i se li van aproximar dirigint-se-li amb un ”bon dia, som del Seprona, descarregui l’arma”. Va ser en aquell moment que Ismael Rodríguez es va girar cap a ells amb l’arma carregada a la mà i va disparar als dos agents des d’una distància molt propera. Això no obstant, l’acusat va declarar que els trets els va fer des d’uns deu o quinze metres, tot i que segons el jutge i a falta de l’informe pericial, les ferides que van rebre els agents rurals indiquen que aquesta distància podria ser menor.Podria ser condemnat a fins a 50 anys de presó si finalment se l’acusa de dos assassinats. Després de reconèixer els fets i a falta dels informes pericials de balística i forense, Ismael Rodríguez podria ser condemnat a fins a 50 anys de presó si se l’acusa de dos delictes d’assassinat. Si al final se l’acusa de dos delictes d’homicidi, la pena podria arribar als 30 anys de presó com a màxim, ja que el Codi Penal sanciona l’homicidi amb un vàrem que va entre els 10 i els 15 anys. A més, caldria sumar-hi els anys de presó corresponents als altres dos delictes pel quals també se l’investiga i que són tinença il·lícita d’armes i atemptat contra dos agents de l’autoritat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar