Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS DELICTES DE CAÇA, ELS GRANS DESCONEGUTSEls delictes de caça, els grans desconeguts

02/02/2017
F. Sapena Grau, advocat Sapiguem la llei

La societat ha quedat sorpresa per l’absurda mort de dos servidors públics a causa de l’exercici irregular del noble esport de la caça. La immediata reacció ha estat adoptar mesures precipitades, al meu parer incompletes, en les quals s’acorda dotar d’armilles antibales i millors armes els nostres agents rurals. La societat necessita els caçadors, entre altres finalitats, per evitar l’excessiva proliferació d’espècies animals que amenaça l’agricultura i que altera l’equilibri ecològic dels camps i els boscos.


Quins són els delictes de caça i quines penes comporten?


La protecció de la flora i fauna imprescindibles per al correcte equilibri de la naturalesa ha portat a dibuixar conductes concretes de caràcter delictiu sancionades amb importants penes. La caça o pesca d’espècies amenaçades, el fet d’impedir i dificultar la seua reproducció o emigració pot portar els autors a complir penes de presó de quatre mesos a dos anys, més la inhabilitació especial per caçar de dos a quatre anys. Si la caça o la pesca són de les només prohibides per normes específiques diferents de les anteriors, poden suposar a l’infractor penes d’inhabilitació per a la caça de dos a cinc anys més una multa de vuit a dotze mesos. El fet d’alliberar espècies, flora o fauna no autòctona que perjudiquin
l’equilibri ecològic comporta penes de presó de quatre mesos a dos anys més una multa de vuit a vint-i-quatre mesos.


Talar, cremar o recollir, perjudicant el medi ambient, espècies de flora, així com traficar il·legalment amb animals protegits són delictes castigats amb idèntica pena que l’anterior.


Armes, cervell i conflicte


El conflicte entre caçadors i agents rurals amb armes pel mig posa en relleu les profundes carències de coneixements psicològics específics que afecten cada una de les parts.


Els caçadors segueixen passant uns insuficients i antiquats exàmens psicològics que haurien de ser actualitzats per tenir més eficàcia real.  D’altra banda, quan vol protegir-se en gran manera els nostres agents rurals, lluny d’ampliar la seua formació en el coneixement psicològic de les situacions de conflicte, només es pensa en armilles i armes, i s’ignora que
una armilla no cobreix la totalitat de les parts vitals del cos i que el potencial d’una arma, si és utilitzada de manera imprudent, pot portar problemes als nostres rurals.


Consell legal


Successos que costen vides a causa de la caça no s’han de produir mai. Millorar la formació de caçadors i agents rurals és el repte imprescindible que ha d’afrontar la nostra societat, si vol evitar successos luctuosos futurs.

 

F. Sapena Grau

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar