Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

LA CAÇA, EN EL PUNT DE MIRALa caça, en el punt de mira

27/01/2017

Fa dècades que cacen, alguns més de quaranta anys, però ahir van carregar l’escopeta aclaparats per una barreja de sentiments de ràbia, pena i ànsia de reflexió. Així va començar el dia d’ahir un grup de nou caçadors de Seròs, Alcolea i Torrent de Cinca, el primer de caça autoritzada després del doble crim d’Aspa de dissabte, en el qual un caçador va matar a trets dos agents rurals. "El que va passar queda fora de tota lògica, és una bogeria que fa mal a tot el col·lectiu", es va lamentar Jaume Teixidó, president de la delegació a Lleida de la Federació Catalana de Caça i un dels integrants del grup. En Jaume té 63 anys i fa més de trenta que és al capdavant de la Societat de Caçadors de Seròs. Juntament amb els seus vuit companys, ahir es van dedicar a caçar conills amb l’ajuda de fures en una finca de fruiters de la localitat arrasada per aquests animals, que pelen l’escorça dels troncs. Anaven en grup, uns deixaven anar les fures i les ficaven pels forats del terreny perquè fessin sortir els conills de l’amagatall mentre els altres els esperaven atents per no deixar-los escapar. "La caça és necessària, col·laborem amb els agricultors i amb els Agents Rurals", van afirmar.

 

Quant a les noves mesures de seguretat impulsades per Agricultura, com que els rurals puguin anar armats o que portin armilles antibales, van dir d’estar-hi completament d’acord. Tanmateix, van alertar del perill de prendre males decisions en calent. "És tot molt recent, cal reflexionar", van dir. Es referien a la idea de ser més estrictes amb els exàmens psicotècnics per renovar el permís d’armes. "La mitjana d’edat del col·lectiu de caçadors és de 59 anys, la qual cosa significa que hi ha molta gent que supera aquesta edat. Si són més exigents amb les aptituds físiques, molts caçadors que tenen tot el coneixement i l’experiència no passaran les proves", va alertar Carlos Romia, un veí de Seròs de 65 anys que caça des dels 16. "Cap psicotècnic hauria pogut evitar el que els va passar a aquests nois", va afegir. "Estem buscant explicacions a un fet que no en té cap", va concloure. Amb el que sí que es va mostrar crític Teixidó va ser amb els permisos de caça que es donen a caçadors forasters. "Quan sortim en grup diversos caçadors federats d’aquí tots ens coneixem, sabem que tenim els papers en regla. Però de vegades vénen companys de fora i fins ara sempre confiàvem en la bona fe de la gent, potser anàvem massa tranquils i no els demanàvem ni l’assegurança, ni el permís d’armes ni la llicència de caça", va dir. "Tinc 85 anys i tinc arma des dels 16. La caça és la meua vida", va afirmar Ramon Pontí, un altre dels integrants del grup. "No m’entra al cap el que va passar dissabte. Qualsevol caçador sap que quan s’atansa algú, sigui un agent rural, un agricultor, etc., el primer que cal fer és descarregar l’arma. El que va fer aquest boig ens fa mal a tots", va dir.

 

Durant la jornada d’ahir, el grup integrat per Jaume, Carlos, Ramon, Joaquín, Pedro, Luciano, Francisco, José Antonio i David va caçar una vintena de conills. "Calculo que aquest any perdré la meitat dels arbres joves pels danys d’aquests animals, necessito l’ajuda dels caçadors per contrarestar els seus efectes", va afirmar Josep Ballabriga, caçador i propietari de la finca. Des de CCOO van valorar el protocol com un "arranjament provisional" després d’estar anys avisant de la perillositat d’algunes actuacions.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar