Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

LIMITACIONS DE VELOCITAT ENTRE LES PLANES I AMER PER UNA BATUDA DE SENGLARSLimitacions de velocitat entre les Planes i Amer per una batuda de senglars

19/01/2017
La C-63 és una de les carreteres catalanes amb més perill pels animals. L’activitat aplegarà una setantena de caçadors dels dos municipis

Sis voluntaris de Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i Agents Rurals amb el suport de senyalització vertical faran alentir la marxa fins a 40 quilòmetres per hora als conductors que circulin entre els punts quilomètrics 51 i 52 de la C/63 entre les Planes i Amer, el dissabte (dia 21 de gener) entre les 8 hores del matí i les 12 del migdia.

 

LA XIFRA

40 KM/h

Prudència per la possible aparició de senglars

La C/63 és una ruta voltada a banda de boscos, on solen travessar grups de porcs. La previsió és que la gran batuda de dissabte vinent en faci sortir més. Per això han posat mesures de prevenció


El motiu de les limitacions és evitar accidents provocats per l’aparició sobtada dels porcs senglars que puguin travessar la carretera pel fet de ser perseguits en la gran batuda prevista per dissabte al matí.


Protecció Civil de les Planes també demana que dissabte la gent eviti passejar o anar amb bicicleta tot terreny o motocicleta per la zona afectada per la gran batuda. Es tracta d’una zona que abasta quasi tota l’àrea de la part de Siubés a l’extrem occidental d’un triangle que té els vèrtexs a l’Hostal del Fang a les Planes i a la benzinera de l’entrada d’Amer.


La gran batuda té lloc en zones properes a la carretera, entre altres motius perquè és un tram en el qual l’aparició sobtada per senglars és freqüent. És el lloc, on –fa uns anys– un senglar ferit de més de 100 quilos va envestir un tot terreny. El 2014 es van enregistrar 31 col·lisions amb senglars a la C-63.


La gran batuda de dissabte preveu aplegar uns 70 caçadors de les Planes i Amer. Serà la segona gran Batuda al terme municipal de les Planes. La primera va tenir lloc el 15 d’octubre i hi van participar més de 100 caçadors. Aquella va ser la que va obtenir més resultats des que han començat a reduir la població de senglars sobre la base de grans concentracions de caçadors.


Van matar 58 porcs senglars. La temporada 2014-15 van comptabilitzar més de 13.000 animals morts en batudes a les comarques gironines. La previsió és que el nombre d’animals abatuts a la temporada 2016-17 superi en molt la darrera xifra de la temporada anterior. Agricultura compta en uns 100.000 els senglars que hi ha a Catalunya, la major part als boscos de l’Alt Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany i la Selva.


El motiu exposat del cada vegada nombre de porcs senglars més elevat és l’encreuament amb porcs domèstics i també amb porcs d’origen estranger. L’encreuament ha augmentat el nombre de godalls per part.


Així, els porcs senglars, en poc temps, han passat a ser considerats una plaga sense altre predador que les colles de caçadors, les quals han hagut d’ajuntar-se en grans batudes per ser efectives.


Xavier Valeri

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar