Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

BARCELONA DESAUTORITZA AGRICULTURA DE GIRONA PER LA LLUITA CONTRA EL SENGLARBarcelona desautoritza Agricultura de Girona per la lluita contra el senglar

22/10/2016
La conselleria assegura que el pla per fer un grup especial d’Agents Rurals per caçar «està totalment aturat»

La conselleria d´Agricultura va desautoritzar ahir els serveis territorials del mateix Departament a Girona en relació amb els plans d´actuació per lluitar contra la plaga de senglars.

 

La Direcció General de Forests va afirmar que el projecte per crear un grup especial d´Agents Rurals per combatre els senglars que havia anunciat la directora territorial, Elisenda Guillaumes «està completament aturat» i forma part d´una estratègia més àmplia sobre la qual encara no s´ha pres cap decisió.

 

La proposta que va llançar la direcció territorial a principis de setmana preveia estudiar la creació d´un cos específic format per Agents Rurals per actuar en caceres puntuals de porcs senglars i reduir-ne així la seva proliferació. Ahir la directora general de Forests, Montserrat Barniol, va assegurar que el departament està treballant per mirar de desenvolupar un pla estratègic del sector que inclou la possibilitat de crear aquest grup específic, però va assegurar que el procés «tot just està en fase de reflexió, i en aquests moments la creació d´aquest grup està totalment aturada». En aquest sortit, va atribuir el «malentès» de la directora territorial al fet que quan va fer l´anunci «aquest procés no havia començat».

 

Barniol també va explicar que el pla que inclou crear aquesta «borsa» de caçadors té el seu origen fa dos anys, «però no sé per què no ho van acabar de desplegar». La creació d’un grup especial d’Agents Rurals era una de les múltiples mesures que s’han anunciat en els darrers anys per fer front a una plaga descontrolada de porcs senglars. El cos, però, va expressar els seus dubtes sobre la viabilitat d’aquest projecte, segons va recollir Ràdio Girona.

Comentaris

24/10/2016    
Proposo la lectura del suplement de caza y pesca del Heraldo de Aragón del día 7 d´octubre passat. (Montes Públicos: usos y aprovechamientos). A Aragó tot aixo ja está funcionant desde l´any passat. Aquí, la veritat que es per posar-ho JA en práctica. Als caçadors si podem caçar tranquils, sense ´interferencies´ de altre gent no implicada en l´exercisi de la caça, ja anirem portant control dels senglars, sempre hem mantingut contacte directe amb pagesos i seguint les seves preocupacions en quant a danys, es fan las batudes. Pero certament es que hi ha llocs en que dintre la cacera hi entra tothom sense que ningú posi fre a la situació, no cal dir res per veure el perill que comporta. Posem las plaques avisant de batuda, perque es obligat i está molt be, si la iniciativa fos respectada pels altres usuaris la majoría entra dins las caceres i els caçadors a callar, perque si dius algo, advertint el que estem fent, moltes vegades et jugues confrontaments com mínim dialèctics. Per qué no prenem model dels vehins aragonesos i comencem a fer algo positiu encaminat a millorar sobretot en seguretat i amb clara repercusió als resultats de las caceres.


Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar