Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL GOVERN ESPERA RECAPTAR 70 MILIONS AMB MICROTAXESEl govern espera recaptar 70 milions amb microtaxes

02/11/2013
Molts dels tributs graven gestions de l'administració. Economia ho enfoca com una mesura de conscienciació

“La creació de més taxes pretén conscienciar, per una banda, la ciutadania del cost que representa per a l'administració la prestació de determinats serveis i, per l'altra, obtenir ingressos que, si no compensen totalment les despeses, sí que contribueixen a reduir-ne l'impacte.” Aquesta és l'argumentació que dóna la conselleria d'Economia en l'avantprojecte de la llei de mesures fiscals per justificar les noves figures tributàries que s'implantaran l'any vinent i que suposaran uns ingressos d'uns setanta milions.

La majoria d'aquestes microtaxes graven les gestions que ofereixen diversos departaments als ciutadans. Per exemple, s'haurà de pagar set euros per renovar la targeta sanitària; 35, per l'emissió d'una sèrie d'informes d'estrangeria, i 300 si la Generalitat ha de fer de mediadora en conflictes laborals. També destaca que demanar una subvenció al Departament de Cultura tindrà cost i, en funció de l'import que se sol·liciti, s'haurà d'abonar entre 15 i 250 euros.

Al marge d'aquestes tarifes també n'hi ha d'altres que augmenten, com ara les llicències de caça i les matrícules a l'escola oficial d'idiomes. En aquest últim cas, l'increment és d'un 33% i els alumnes hauran de pagar 275 euros. Un altre apartat que també puja és el tipus autonòmic de l'impost d'hidrocarburs, que afecta el querosè –s'utilitza en els avions.

Respecte d'aquest reguitzell de noves taxes, el Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya (CTESC), un òrgan consultiu del govern, n'ha denunciat l'augment “excessiu i injustificat”. La incògnita és saber si el govern farà cas de les recomanacions i en retirarà alguna del projecte final.

Eurovinyeta

Una de les iniciatives que també es pretén posar en marxa l'any que ve és l'eurovinyeta, per als camions de més de 12 tones que travessin l'eix transversal. Aquest peatge entraria en vigor durant el segon semestre i, segons la previsió de l'executiu, suposaria una recaptació de deu milions anuals.

 

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar