Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS

LA GENERALITAT NO DONARÀ ENGUANY AUTORITZACIONS EXCEPCIONALS PER CAPTURAR OCELLS DE CANTLa Generalitat no donarà enguany autoritzacions excepcionals per capturar ocells de cant

05/07/2016

Benvolguts ocellaires i caçadors catalans,

 

Sabíem que ens posàvem al capdavant de la Federació Catalana de Caça en un moment complicat. La gestió de l’herència rebuda i les amenaces que afecten tant al col·lectiu de caçadors com d’ocellaires faran que aquesta legislatura sigui transcendent i complicada. Vaig prendre possessió del càrrec de President de la FCC el passat 21 de juny i tan sols un dia després el departament de Territori i Sostenibilitat a través de la Direcció General de Polítiques Ambientals va redactar una carta adreçada al col·lectiu d’ocellaires que es resumeix en que no expediran cap autorització excepcional per capturar ocells fringíl·lids.

 

Donada la gravetat del fet, des del primer moment em vaig posar en contacte amb el Director General de Polítiques Ambientals, el Sr. Ferran Miralles, per mostrar-li la nostra disconformitat (la meva personal i la del conjunt de la nova Junta Directiva de la Federació) i la del col·lectiu que representem, tant pel fons de la qüestió com per les formes. No pot ser que la FCC sigui coneixedora d’un fet tant transcendent pel col·lectiu que representa per mitjà d’una carta i sense una interlocució prèvia. No és admissible que al dia següent de la finalització del procés electoral de la FCC s’emeti aquesta carta ja que la decisió estava presa amb total seguretat amb antelació. No pot ser que es prengui aquesta decisió després d’unes eleccions generals on els caçadors i ocellaires no hem votat amb el coneixement del que el nostre Govern faria immediatament després.

 

Us vull informar de que el proper dimecres dia 6 de juliol els representants ocellaires, els serveis jurídics de la Federació i jo mateix tenim una reunió personal amb el Director general de Polítiques Ambientals, el Sr. Ferran Miralles per, en primer lloc, escoltar les seves raons i en segon lloc buscar una solució consensuada que doni com a resultat el desbloqueig de les autoritzacions de captures per aquest 2016.

 

Sóc plenament conscient de la decepció que està vivint el col·lectiu. M’he posat en contacte amb federacions autonòmiques que aquest any sí tenen autorització per la captura d’ocells fringíl·lids i la seva solidaritat amb nosaltres és màxima. És el moment d’estar tots units, de fer força entre tots i d’exigir que es compleixi allò que a nosaltres ens han fet complir a través del Decret 139/2014 i que també obliga a l’Administració Pública. Parlo en nom de tota la Junta Directiva de la Federació Catalana de Caça quan us dic que farem tot allò que estigui a les nostres mans per desbloquejar la situació.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar