Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

EL NOU ÓS DEL PIRINEU, ENTRE ARAN I FRANÇAEl nou ós del Pirineu, entre Aran i França

11/06/2016
El localitzador que Goiat porta al seu collar indica que ha deixat la vall d’Isil, on va ser alliberat, i es troba en una zona entre Naut Aran i la regió francesa de l’Arieja

L’ós Goiat, alliberat dilluns passat a la vall de Bonabé per convertir-se en el nou patriarca dels plantígrads del Pirineu, va ser localitzat ahir al terme municipal de Naut Aran, en una zona pròxima al Pallars Sobirà i a la regió francesa de l’Arieja, segons va explicar el síndic d’Aran, Carlos Barrera, que va assegurar que tècnics de la conselleria d’Agricultura segueixen els seus primers passos “en temps real” gràcies al localitzador que porta lligat al coll.

 

Goiat s’encamina així cap a la zona del Pirineu on habiten bona part dels gairebé 40 óssos que actualment conformen la població del sistema muntanyós, entre els quals també hi ha l’ancià Pyros, de 28 anys, que haurà de substituir a curt termini.

 

De moment, no s’ha constatat que l’ós Goiat s’hagi enfrontat a cap perill o s’hagi atansat a ramats.

 

Per la seua banda, l’equip de seguiment de l’ós bru de Depana, en col·laboració i sota la supervisió del Conselh Generau d’Aran, va localitzar una óssa amb dos cadells nascuts aquest any també a Naut Aran.

 

La femella adulta, que té un comportament esquiu i discret, es troba en un lloc de molt difícil accés per intentar evitar qualsevol interacció amb cap mascle durant l’època de zel.

 

Pel que fa al cadell d’ós que va ser trobat mort fa unes setmanes a la Val, Barrera va explicar que no s’ha descartat encara que Pyros fos l’autor de l’atac que va acabar amb la seua vida, ja que el cadàver va ser trobat en una zona pròxima a la càmera trampa que va captar per última vegada el mascle fa pocs dies.

 

No obstant, va dir que encara fa falta que es duguin a terme anàlisis per poder confirmar-ho. El que sí que s’ha pogut comprovar és que l’óssa morta va nàixer el 2014 i era filla de Fadeta i del mateix Pyros, per la qual cosa també era germana d’Aubèrta, morta el 2015.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar