Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS MOSSOS DENUNCIEN QUATRE CAÇADORS FURTIUS AL PALLARS SOBIRÀEls Mossos denuncien quatre caçadors furtius al Pallars Sobirà

20/05/2016
Caçaven amb un rifle amb silenciador i disposaven d´un carregador de cartutxos modificat

Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Sort han denunciat administrativament quatre homes, d'edats compreses entre els 23 i els 62 anys, veïns de Sort, Tírvia, Alcorcón i Madrid, per diverses infraccions de la Llei de Caça. A més, al veí de Sort se li imputa una falta de desobediència als agents de l'autoritat i impedir la funció inspectora.


El passat 1 de maig els mossos van tenir coneixement de la presència d'un grup de caçadors prop del vedat de caça de Tírvia-Farrera, al terme municipal de Farrera. Tot apuntava que es tractaria d'un grup de furtius sense permís del vedat. Una patrulla es va adreçar a la zona i va pujar per la muntanya fins que van arribar a una cinglera des d'on van poder observar els caçadors disparant amb rifle.


Com no hi havia accés possible fins on es trobava el grup, els agents van continuar observant i fotografiant els moviments dels caçadors. Van veure com compartien i disparaven un rifle amb silenciador i com, en dues ocasions, un d'ells marxava del lloc i tornava poc després amb el cap d'un isard que guardaven en una motxilla.


Pels volts de les 17h els caçadors van marxar del lloc i els Mossos van establir un dispositiu per les pistes properes per tal d'interceptar-los. A primera hora de la nit una patrulla aturava un tot terreny ocupat per 4 persones a la població de Roní. Al veure els Mossos, un d'ells va fugir corrent cap al bosc carregat amb una motxilla. Tot apunta que ho va fer per amagar els caps d'isards que havien caçat, el silenciador il·legal que havien utilitzat i altres estris incriminatoris.


Els tres ocupants van ser identificats pels agents. Un era veí de la zona i tot apunta que, juntament amb el que havia fugit, feien de guies dels dos caçadors furtius. Durant l'escorcoll del vehicle van comissar dos rifles, dues caixes de munició, quatre prismàtics, un monocle, un focus de llum i cinc precintes cinegètics de caça major.


Un cop comprovada tota la documentació aportada va resultar que incomplien diferents articles de la normativa de caça: manca de llicència de caça, caçar en època de veda o fer-ho en dia no hàbil, no presentar permís d'armes i manca d'assegurança.


Un cop ja en seu policial els rifles van ser derivats a la Unitat de Balística dels Mossos per valorar les modificacions que presentaven i que suposarien l'obertura de noves diligències penals per tinença d'armes prohibides o la modificació substancial d'armes reglamentàries. Un d'ells duia un carregador modificat per 4 cartutxos, quan el màxim legal és de 2, i l'altre presentava el canó modificat per acoblar el silenciador.


Pel que fa a l'home que va fugir del lloc, conegut pel agents, es va presentar a la comissaria i va quedar imputat per una falta de desobediència als agents de l'autoritat.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar