Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ELS SENGLARS ARRASEN COLLITES DE BLAT DE MORO A LA GARROTXAEls senglars arrasen collites de blat de moro a la Garrotxa

29/09/2013
Els pagesos reclamen que els caçadors facin més batudes per mantenir a rega la plaga de porcs

La història es repeteix. Els senglars han tornat a fer estralls als camps de la Garrotxa. Algunes plantacions de blat de moro de Santa Pau han estat completament arrasades pels porcs fins al punt que ni podran entrar-hi les màquines per fer-ne la recol·lecta perquè només n’ha quedat alguna planta dreta comptada enmig del camp. És el cas dels camps del ramader Xavier Asperó, al pla de Sant Martí, totalment arrasat. Els pagesos estan encesos i no saben què fer per aturar les bèsties i lamenten que les batudes dels caçadors no posin fi a l’acció dels senglars, que consideren una veritable plaga. Alguns pagesos de Santa Pau han optat per posar tancats o filats elèctrics (una operació costosa tant per la feina com per la despesa) i tot i que els camps tancats no en són els més afectats, no és estrany que els porcs senglars aconsegueixin saltar les tanques i també han arribat a fer-hi destrosses.
Però als camps d’accés lliure hi han fet veritables estralls. Tot i que els caçadors ja han començat a fer batudes, els pagesos lamenten que no serveixen per gaire res perquè es fan al bosc muntanya amunt, i pel que s’ha pogut comprovar els senglars que fan estralls als camps habiten, amagats, a les rieres al costat dels sembrats i plantacions, i per això s’escapen dels trets dels caçadors.

Batudes a bosc, lluny dels camins
La colla de caçadors de Santa Pau van abatre l’any passat 730 senglars i aquest any ja n’han matat 70, però els pagesos voldrien que els caçadors matessin més porcs i que fessin que els gossos empaitessin els porcs que
s’amaguen a les bardisses i les rieres prop dels camps, que són els que més danys fan a les collites. Però la normativa de caça prohibeix, per la perillositat, fer batudes a prop dels llocs habitats i dels camins de pas. A Santa Pau, com a mesura excepcional, també s’ha fet una dotzena de batudes nocturnes supervisades pels agents forestals.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar