Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · BATUDES

BATUDES EXTRAORDINÀRIES PER FRENAR EL SENGLAR A ALELLABatudes extraordinàries per frenar el senglar a Alella

10/12/2015
La Societat de Caçadors estima en uns 250 els exemplars que es mouen al terme municipal i que malmeten conreus i entren a cases. Des de l’agost s’han fet sis batudes i s’han mort onze senglars

La presència de senglars al terme municipal d’Alella s’ha multiplicat en el darrer any. Amb l’objectiu de controlar l’excés d’exemplars i evitar que es descontrolin i puguin ocasionar més desperfectes a la població, la Societat de Caçadors d’Alella organitza des del mes d’agost batudes extraordinàries cada mes o mes i mig amb el beneplàcit de l’Ajuntament.    

 

L’última va ser aquest cap de setmana, amb el resultat d’un animal mort. El president de l’entitat, José Manuel Ruiz, explica que es calcula que actualment pels boscos que envolten Alella hi ha uns 250 senglars i que cada cop hi ha més trucades de veïns que alerten que n’han vist a tocar de casa seva, o fins i tot dins, i de propietaris de vinyes i altres conreus que es lamenten que els animals els han destrossat la terra. “No és habitual veure tants senglars per Alella, que es mouen també pels municipis veïns de Teià i de Vallromanes i que van en grups de fins a una vintena d’exemplars”, comenta Ruiz. El president dels caçadors subratlla que es tracta d’animals salvatges “que han perdut la por als humans i que poden atacar-los quan se senten amenaçats”. De moment no hi ha notícies de cap incident amb persones, però Ruiz parla de dos gossos morts en enfrontaments amb senglars. Els animals es mouen pertot arreu, amb una major presència a les urbanitzacions, i les batudes s’organitzen per intentar foragitar-los. La caça del senglar està regulada des de l’octubre fins al març i en el cas de les batudes extraordinàries cal un permís especial del Departament de Territori i Sostenibilitat. Fins al moment, els caçadors n’han mort onze exemplars, un dels quals de 121 quilos de pes “i amb uns ullals de 15 centímetres”.    

 

Ruiz aconsella molta precaució i defugir qualsevol contacte amb aquests animals, i preveu que es mantindrà la periodicitat de les batudes. “Actuem per equilibrar una situació perjudicial, no pas per matar per gust”, defensa el cap dels caçadors.    

 

Teresa Marquez

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar