Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTIVITATS
AGENDA PRESIDENT
ASSEMBLEA GENERAL ORDINÀRIA
CAMPIONATS
ELECCIONS 2020
FIRES
FORMACIÓ
JUNTA GENERAL


Agenda històrica · ACTIVITATS

II SIMPOSI INTERNACIONAL SOBRE RUPICAPRA (BELLVER DE CERDANYA)II Simposi Internacional sobre Rupicapra (Bellver de Cerdanya)

24/10/2013 - 25/10/2013
Biologia, Sanitat, Monitoreig i Maneig

En nom del comitè organitzador del 2n simposi sobre el gènere Rupicapra, és per a mi un plaer convidar-te a venir a Bellver de Cerdanya (Catalunya, Espanya), el proper 24-25 d'octubre de 2013. Aquesta reunió internacional pretén posar en contacte a científics, gestors, caçadors, ramaders i naturalistes d'arreu del món per identificar quines són les necessitats actuals en el camp de la investigació sobre la Biologia, Sanitat, Seguiment i Gestió d'aquest fascinant caprí. Aquest esforç cobra especial rellevància en aquests temps de crisi econòmica, on la col·laboració entre equips de treball és fonamental. Unir esforços per abordar les problemàtiques comunes associades a aquests caprins serà un gran avanç a l'abast de la nostra mà. Una d'aquestes problemàtiques és el canvi global, el qual afecta els ecosistemes de muntanya de tot el planeta. Com adaptarem la gestió d'aquests caprins en aquest món canviant?

Amb els resultats d'aquesta reunió s'elaborarà un número especial de la revista Galemys (Spanish Journal of Mammalogy), que revisarà l'estat del coneixement actual sobre el gènere Rupicapra, fent especial èmfasi sobre les prioritats d'investigació per als propers anys. Esperem que els participants d'aquest simposi ens responguin a la pregunta: Què sabem i què ens queda per saber? Aquest exercici de síntesi ens permetrà millorar els plans de conservació i maneig en un escenari de canvi global.

El primer simposi sobre el gènere Rupicapra es va cel·lebrar a Eslovènia (antiga Iugoslàvia) fa 25 anys. Des de llavors, només s'han celebrat reunions nacionals com les d'Osca (2003) o Benasque (2011) a la província d'Aragó, on es van abordar problemàtiques locals. El nostre objectiu ara és crear un ambient cordial i internacional en que gestors i estudiosos dels isards comparteixin les seves experiències i inquietuds a propòsit d'aquest gènere de mamífers.

 

Espero veure't a Bellver de Cerdanya el proper octubre de 2013!
www.rupicaprasymposium.wnature.org/index.php?lang=ca&Itemid=592
<< Tornar