Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ESTABILITZEN UN POU DE PEDRA SECAEstabilitzen un pou de pedra seca

30/10/2015
Actuació d’emergència per evitar la desaparició d’una construcció amb un gran valor històric i un autèntic referent del territori

L’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular va organitzar dissabte un taller per restaurar un antic pou d’Ossó de Sió, construït amb la tradicional tècnica de la pedra seca. Veïns del municipi van alertar del mal estat de conservació del pou i van demanar ajuda a l’entitat per evitar la seva desaparició. Assumpció Vilaseca, dels Amics de l’Arquitectura Popular, va explicar que es tractava d’una actuació d’urgència que va servir per estabilitzar el pou, que tenia un gran forat al centre. Entre els 25 participants del taller, hi havia tres joves de València que es van desplaçar fins a Ossó de Sió per conèixer amb més detall la tècnica de la pedra seca. Van explicar que “no es tracta de recuperar construccions tradicionals, sinó que no hem de deixar que morin”. L’actuació va ser finançada pel vedat de caça de la localitat.    

 

Les construccions de pedra seca tenen un gran valor històric i són un autèntic referent identitari a molts territoris on predominen, com la Segarra i l’Urgell. Per aquest motiu, des de l’Associació d’Amics de l’Arquitectura Popular, es vetlla per mantenir en peu les que encara queden.    

 

D’altra banda, l’ajuntament de Tàrrega ha iniciat la darrera fase d’adequació de l’antic pou del gel de la població per fer visitable abans d’acabar l’any aquest vestigi arquitectònic, documentat des del segle XVII. El consistori col·locarà una escala metàl·lica, focus de llum i plafons interpretatius. Els treballs costaran 20.100 euros i es finançaran amb 16.880 euros de la Generalitat i recursos propis.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar