Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

VILA TÉ COLL AVALL L'AMPLIACIÓ DEL PARC DELS PORTS PERÒ APLICA CAUTELES PER SER PARC NACIONALVila té coll avall l'ampliació del parc dels Ports però aplica cauteles per ser Parc Nacional

25/09/2013

L’ampliació del parc natural dels Ports, incorporant-hi les serres de Cavalls i Pàndols, és una possibilitat en estudi que està “justificada” i ben “mesurada”.

Ara bé, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha reconegut que la proposta que ha redactat el seu propi departament d’ampliar la figura de protecció dels Ports, convertint-lo en el segon Parc Nacional de Catalunya, ja són figues d’un altre paner.

Vila ha fet tot el possible per deixar clar que la idea no arriba per la via de la imposició –per a major tranquil•litat d’alguns alcaldes i sectors que van reaccionar amb inquietud després que l’Agència ACN fes pública el passat mes d’agost l’existència de la proposta-, és més, ha recomanat a les Terres de l’Ebre que si volen optar per tirar endavant el projecte aconsella que primer es porte a terme “una reflexió amb rigor i serenitat”.

 Segons ha avançat Vila, que avui ha presidit la reunió del consell rector de l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (Idece), ha avançat que esta tardor compareixerà al Parlament de Catalunya “per explicar els criteris en relació a la possible ampliació dels espais protegits o bé del nivell de protecció”, i ha comentat que esta segona opció, pel que fa als Ports “només té sentit si partim de la base que el mon local ho comparteix”.

En este sentit ha exposat la consideració que “incoar un expedient de parc nacional és un tema d’una magnitud i d’una ambició molt diferent a una ampliació, i cal assegurar-nos que tothom en coneix les conseqüències”.

Així, “un parc natural admet moltes activitats, en canvi el nacional té vocació de protegir, i pràcticament no s’hi fa res”, ha apuntat.

Segons va fer públic l’Agència Catalana de Notícies, el document que ha avaluat Territori contempla que l’augment de la figura de protecció preveu generar 600 nous llocs de treball i 40 MEUR anuals per al territori. Per contra, caldria restringir la caça, la silvicultura i la ramaderia.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar