Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

SANTA PAU DEMANA PROTECCIÓ DELS SENGLARSSanta Pau demana protecció dels senglars

21/10/2015
El municipi opta a una subvenció de la Federació Espanyola de futbol per protegir el camp de futbol

L’alcalde de Santa Pau, Josep Companys (Units per Santa Pau-AM), -en el darrer ple- va informar: «Hem demanat uns subvenció a la Real Federación Española de Futbol». Va justificar: «És per un import de 24.172 € i ha de servir per tancar tot el que és el perímetre de les instal·lacions esportives».    

 

L’alcalde va explicar que els porcs senglars hi havien entrat 3 vegades en una mateixa setmana i havien fet unes destrosses importants». A més, va exposar que també els preocupen els robatoris de cablejat elèctric. «A vegades - va afirmar-, volem activar un llum i no podem, perquè s’han endut fil».    

 

Pel que fa a la petició de suport econòmic va explicar: «La Federació disposa d’un 4,5% de la recaptació de les travesses per coses com aquestes». Va indicar que han aprofitat una memòria valorada ja feta per presentar la documentació per a l’ajut.    

 

Tot i que l’any passat els caçadors van abatre uns 15.000 senglars a tota la Demarcació de Girona, l’excés d’aquests animals causa molèsties a localitats molt voltades de bosc, com Santa Pau. L’augment de la població de senglars coincideix amb una davallada del nombre de caçadors. És una activitat que suposa una despesa econòmica important en temps de crisi, hi ha molts tràmits administratius, i algunes colles tenen els membres envellits.    

 

Davant de la manca de caçadors, ha existit el debat i el propi conseller, Jordi Ciuraneta, havia comentat la possibilitat de fer intervenir els agents rurals en operacions de reducció dels senglars.    

 

El problema està en el fet que els senglars estan molt acostumats a la caça i -segons fonts dels caçadors- en proporció pels que hi ha se n’aconsegueix caçar-ne pocs.  

 

X.V.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar