Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

ALLIBEREN CABRES PIRINENQUES A ARAN PER REINTRODUIR L’ESPÈCIEAlliberen cabres pirinenques a Aran per reintroduir l’espècie

Tres dels quatre exemplars alliberats ahir als boscos d’Aran

21/10/2015
En deixa anar 4 exemplars capturats al sud de França. No descarta que sigui una varietat cinegètica quan estigui consolidada

El Conselh Generau va alliberar ahir quatre exemplars de cabra pirinenca a les muntanyes de la vall. Aquest alliberament, d’un mascle i tres femelles, té per objectiu retornar a les muntanyes araneses aquesta raça cabruma, actualment coneguda com a cabra hispànica. El 2014, el Govern central va arribar a un acord amb el francès per facilitar exemplars de cabra pirinenca que van ser repoblats al sud del país gal. Els animals alliberats ahir procedeixen del vessant francès de l’Arieja. Per això, han estat en quarantena per garantir el seu bon estat des del punt de vista sanitari i assegurar que no són portadores de cap malaltia.    

 

El Conselh Generau ja preveu dur a terme un nou alliberament d’exemplars, que seran capturats en el seu hàbitat salvatge. L’alliberament es va portar a terme ahir amb el consentiment de les associacions ramaderes i de les societats de Caça i Pesca de la Val d’Aran.    

 

El conselhèr d’Agricultura, José Enrique Arró, va explicar ahir que “aquesta repoblació no comporta cap limitació ni cap restricció a la pràctica de la cacera a Aran”. A més, va dir que si s’adapta al medi, serà una espècie cinegètica i la seua caça estarà regulada igual com en altres espècies.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar