Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

UNIÓ DE PAGESOS RECLAMA MESURES PER FRENAR L’AUGMENT DE SENGLARS AL BAGESUnió de Pagesos reclama mesures per frenar l’augment de senglars al Bages

16/10/2015
El sindicat calcula pèrdues en alguns casos superiors al 50% aquest estiu per la proliferació de l’espècie

Unió de Pagesos demana a la Generalitat el màxim de facilitats per poder fer front a l’increment de la població de senglars que darrerament s’està observant als boscos del Bages pels danys que ocasionen als seus conreus. El sindicat ha fet palès el seu malestar per aquesta situació, al mateix temps que ha posat el crit d’alerta en la població de cabirols, perquè considera que també creix en excés.    

 

Unió de Pagesos calcula que aquest estiu, especialment entre els mesos d’agost i setembre, als conreus del Bages hi ha hagut pèrdues mitjanes del 25 % de la producció –o en alguns casos superiors al 50%– com a conseqüència directa de la presència de senglars. En el cas de les vinyes fan malbé el raïm i els ceps, però també afecten l’horta, els cereals i els fruiters, trenquen les branques per fer caure la fruita a terra, fan forats i sots buscant arrels, es mengen les llavors o destrossen camps i marges de pedra seca.    

 

Més enllà de la pèrdua de producció, els pagesos denuncien l’increment de costos que els suposa haver de fer front a aquesta situació. D’una banda, han de ressembrar les parcel·les arrasades o condicionar els camps, i de l’altra, han d’emprendre mesures per intentar evitar els danys, com posar fil elèctric al voltant dels conreus que, a vegades, els senglars també acaben trencant.    

 

Per tot plegat, Unió de Pagesos reclama al Govern que no els posi traves en les diverses actuacions que puguin emprendre per intentar frenar l’augment de la població de senglars, i li demana que se’n facin censos reals per conèixer la quantitat de senglars que hi ha i evitar les altes densitats de població.    

 

Així mateix, el sindicat demana que els titulars de les àrees privades de caça on hi ha danys segueixin atenent les peticions dels pagesos afectats i intensifiquin les actuacions necessàries per aturar les destrosses.    

 

Finalment, el sindicat vol que quan els pagesos comuniquin els danys, es facin les inspeccions i s’aixequin les actes corresponents per disposar de la informació real i es prenguin les mesures necessàries.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar