Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

MILERS DE CAÇADORS INICIEN LA TEMPORADAMilers de caçadors inicien la temporada

16/10/2015
L’inici de la temporada de caça congrega milers d’aficionats al Delta. La d’aquest any es preveu una temporada més fluixa perquè hi ha menys aus que altres anys.

Milers de caçadors es donen cita, des de diumenge, al territori, arran de l’inici de la temporada tant a l’interior com al Delta. Durant la setmana prèvia, la majoria d’aficionats es va encarregar de posar a punt els llocs de caça, netejar les tines on s’amagaran per caçar diversos tipus d’aus a la desembocadura, crear barreres amb canyes i fulles per no ser vistos pels ocells o bé llançar menjar a la zona per atraure-hi les preses.    

 

Les dos primeres jornades de caça van tindre lloc diumenge i dilluns passats. La pràctica, un complement destacat per a molts pagesos a l’activitat del cultiu de l’arròs, atraurà, com cada any, fins i tot persones d’altres països. Així ho va explicar José P. Tomàs, responsable d’aus aquàtiques de la Federació de les Terres de l’Ebre, que va puntualitzar que “la temporada atrau veïns no només del territori, sinó també estrangers procedents de països com França, Andorra o, fins i tot, els Estats Units”.    

 

La temporada d’aquest any estarà marcada per la reducció d’ocells al territori. Segons ha denunciat el president de la Federació de Caça de les Terres de l´Ebre, Manel Royo, les mesures que s´estan aplicant per combatre la plaga del caragol maçana han provocat que hi haja menys aus. Royo ha explicat que “la plaga ha fet que es prenguen mesures com assecar el terreny, decisió que pot portar conseqüències negatives per al Delta”. El president de la Federació a l´Ebre ha afegit que aquestes solucions a la plaga poden provocar la marxa d’algunes espècies.    

 

Al respecte, tal i com ha assenyalat Royo, “la millor opció per a tots els implicats seria deixar els camps com estan perquè l´assecament per lluitar contra la plaga pot provocar la paulatina desaparició de les aus del Delta cap a altres llocs”. Ha detallat, a més a més, que la fauna es comença a concentrar a llocs amb aigua. “Llavors hi haurà una pressió de caça major a les zones humides”, ha afirmat. Royo ha recordat que les males previsions per al futur de la caça no només afecten els aficionats, sinó que perjudiquen la resta del territori.    

 

Pel que fa a la caça menor general, de tord o conill, Royo ha assenyalat que té una millor perspectiva a la zona. “Les previsions són bastant bones, tot i que encara no se sap si entrarà el tord”. Es tracta d’una espècie migratòria que fa l´entrada quan les temperatures són més baixes. Royo ha destacat que, “l’any passat, els tords es van quedar molt per aquesta zona, però de vegades passen de llarg”.    

 

REDUCCIÓ DE CAÇADORS    

 

A la demarcació de Tarragona hi ha més de 15.000 caçadors amb llicència; una xifra que el president de la Federació a nivell provincial, Joaquim Vidal, ha considerat “insuficient perquè cada vegada hi ha menys caçadors i més animals que cal controlar”. Segons ha afegit Vidal, “cada vegada ens obliguen a caçar més i ja no podem perquè no ens dediquem a aquesta activitat en exclusiva”. De fet, Vidal ha assegurat que “abans caçàvem quatre mesos i ara, el senglar, l’hem de caçar tot l’any per evitar danys a totes les zones agrícoles”.    

 

Respecte al conill, l’aficionat ha recordat que “s’ha de caçar perquè si no ho fem així el territori pateix danys a les vinyes”. A més a més, ha afegit que “si no es cacen les aus els arrossaires corren el perill de no tindre collita d’un any a un altre”. Vidal ha lamentat que els caçadors estiguen “mal vistos perquè els ciutadans s´allunyen del món rural i no entenen que qui ha de treballar el camp pateix tot el que fan els animals”. Tot i això, a la zona de Tarragona els caçadors han considerat controlades moltes espècies (entre elles, el conill i el porc senglar), tal i com ha reconegut en els últims dies Joaquim Vidal.

ComentarisNo hi han comentaris.
Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader
<< Tornar