Federació Catalana de Caça
Àrea Federats
Àrea Federats
Àrea Societats
ACTUALITAT RELACIÓ FCC - RFEC
BATUDES
CAÇA MAJOR
CAÇA MENOR
CAMPIONATS
CONSULTORI VETERINARI
CURSOS I FORMACIÓ
FALCONERIA
FIRES, SIMPOSIS I CONGRESSOS DE CAÇA
GASTRONOMIA
IMPORTANT
NOTES DE PREMSA INSTITUCIONALS
OCELLAIRES
PREMSA
SUBHASTES
Notícia històrica · PREMSA

COMENÇA LA TEMPORADA DE CAÇA AMB PREOCUPACIÓ PER LES AUS AQUÀTIQUES



Comença la temporada de caça amb preocupació per les aus aquàtiques

09/10/2015

Aquest proper diumenge 11 d’octubre arrenca la temporada de caça menor al territori. La temporada es presenta amb bones perspectives sobretot pel que fa al conill i la perdiu, mentre que els caçadors tenen dubtes de com avançarà la caça del tord. El president de la Federació de Caça de les Terres de l’Ebre, Manel Royo, ha explicat que les altes temperatures estan retardant la seva arribada i la baixa collita d’olives també podria afectar negativament el comportament de les aus migratòries.


Ara bé, Royo ha mostrat obertament la seva preocupació pel que fa a les aus aquàtiques al Delta de l’Ebre. I és que l’assecament avançat dels camps per lluitar contra la plaga del caragol maçana esta sent molt perjudicial. Royo ha explicat que les aus es concentren en aquells punts on hi ha aigua i desapareixen dels que estan secs cosa que farà que uns caçadors cacen molt i els altres no. Royo ha advertit que aquest fet generarà “pressió” a la fauna i pot provocar que algunes espècies acabin marxant.


Pel que fa a la caça major, Royo coincideix amb el propietari de l’armeria Descarrega de Tortosa, Antonio Orobitg Descarrega, en què aquesta està sent molt fluixa i que cal millorar l’habitat del porc senglar, més tenint en compte que el 50% del caçadors del territori practiquen aquesta caça.


Quant a la cabra, Royo ha explicat que s’ha fet una gestió molt bona de les zones afectades pel brot de sarna per tal d’intentar aïllar el focus, però ha advertit que ara arriba l’època de zel i no es pot baixar la guàrdia.


Des de l’armeria Descarrega, Orobitg apunta que després d’uns anys en què la crisi econòmica s’ha fet notar també en aquest sector, enguany la temporada ha començat amb millores perspectives. Com a caçador, Orobitg no ha amagat la seva il·lusió per l’inici de la temporada de caça.


Gustau Moreno Pérez



Vídeo





Comentaris



No hi han comentaris.




Fes el teu comentari

Per deixar el teu comentari has d'estar registrat
NOM D'USUARI
PASSWORD
Alta nou federat     ·     Alta nova societat     ·     Alta Becader




<< Tornar